FITTFAZÉK

Ez a bun­dás ke­nyér lesz a ta­vasz leg­na­gyobb slá­gere

Gyö­nyörű, nőies vil­lás­reg­geli. Tö­ké­le­tes egy ba­rát­nőd vagy az édes­anyád szü­le­tés­nap­jára. Ne fu­kar­kodj a ró­zsa­szín szir­mok­kal a dí­szí­tés­nél!

Ezt agyönyörű, nőies villásreggelitmeglepetésként elkészítheted egy barátnőd vagy az anyukád szülinapjára is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Este összeállítod, tepsiben berakod a hűtőbe, másnap reggel csak betolod a sütőbe.

Előkészítés: 15 perc, sütési idő: 45 perc.

Hozzávalók:

  • 5 egész tojás
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ½ csésze kókusztej (a legfinomabb konzerv kókusztejjel vagy teljes tejjel)
  • ¼ csésze méz
  • 1 ek. vanília kivonat
  • 1 tk. rózsavíz
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. frissen reszelt szerecsendió (kb. ¼)
  • ½ t.k só
  • 1 egész fonott kalács, elszeletelve
  • 800 g mirelit vagy friss málna ( 5 dkg belőle a tetejére, díszítésnek)
  • juharszirup és porcukor a tálalásnál
  • ½ csésze mandulaforgács
  • ¼ csésze cukrozatlan kókuszpehely
  • 2 ek. vaj (hidegen)
  • 1 ek. barna cukor

Elkészítés:

1. Olajozz ki egy 22x32 cm-es tepsit.

2. Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, a tojás sárgákat, a kókusztejet, a mézet, a vaníliát, a rózsavizet, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.

3. Mártsd be egyenként a kalácsszeleteket a tojásos keverékbe. Hagyd 1-1 percig benne állni a szeleteket, hogy jól megszívják magukat.

Eközben a címlapon

4. Szépen rendezd el a tojásos kalácsszeleteket a kiolajozott tepsiben. Öntsd rájuk a maradék tojásos mártást.

5. Szórd a málna felét a szeletek közé és a tetejükre.

6. Egy közepes tálban keverd össze a mandulát, a kókuszpelyhet, a barna cukrot. A kezeddel dolgozd a keverékbe a vajat.

7. A mandulás keveréket oszd el a kalácsszeleteken, majd szórd meg a tetejét egy marék mandulával.

8. Takard le, és hűtsd be legalább 1 órára, de akár egy éjjelre.

9. Melegítsd a sütőt 190 Celsius-fokra, és süsd 45-50 percig, vagy míg a kalács aranysárga és ropogós nem lesz. (Ha elkezdene barnulni a teteje, gyorsan takard le fóliával, és úgy süsd).

10. Tálaláskor szórd meg ízlés szerint porcukorral és/vagy juharsziruppal.