tóth gabi
Mostantól a diétázóknak sem tilos a rántott hús! A legújabb, kókuszbundás módszerrel kiiktatod ebbõl a finomságból a hizlaló szénhidrátokat. Kóstold meg, isteni finom!
Valósággal felrobbantotta az internetet ez a recept, eddig csaknem tízmillióan olvasták el, félmillióan pedig megosztották ismerőseik között. Mindazok, akik elkészítették ezt a brutálisan finom rántott husit, nem győznek hálálkodni az ötletért, hiszen ennyire szuper módon még sosem sikerült kizárni ebből a népszerű fogából a hizlaló zsemlemorzsát.
Helyette ezúttal kókuszreszelékkel panírozunk!
Így sokkal egészségesebb a rántott hús, és ugyanolyan ropogós, mint a hagyományos panírral. Nem kell megijedni, nem lesz sütemény íze a húsnak!
Hozzávalók:
2 csirkemell, felcsíkozva
1 csipet curry por (elhagyható)
1/2 pohár kókuszliszt vagy U1 Norbi liszt
2 pohár kókuszreszelék
3 tojás
só, bors
olaj a sütéshez
Így készítsd:
1. A csirkemellet vágd fel hüvelykujjnyi csíkokra, majd sózd be ízlésed szerint.
2. Készítsd elő a panírozáshoz az alapanyagokat. A liszthez adj egy késhegynyi curry port, a tojást verd fel pici sóval, a kókuszreszeléket forgasd át.
3. A húscsíkokat bundázd be a következő sorrendben: liszt - tojás - kókuszreszelék.
4. A bepanírozott húscsíkokat bő olajban süsd ki, figyelj, nehogy megégjenek. A kész husidarabokat papírtörlőre szedd ki, hogy a fölösleges olajat elszívja.
Frissen, forrón, zöldfűszeres majonézzel, egészséges körettel kínáld! Isteni finom!
TIPP:
Készítheted tepsiben is, ebben az esetben locsold be olajjal a bebundázott húsdarabokat, mielőtt betolod a 180 fokra előmelegített sütőbe! Így 30 perc elkészítési idővel számolj!