kulcsár edina
El sem hiszed, milyen finom lesz az édes túró egy kevés kaportól. Épp annyira bolondítja meg a pitét, hogy ne bírd abbahagyni az evést. Ezúttal meg is teheted, mert ez egy cukor nélkül, kímélõ liszttel készült változat!
(Knap Daniella receptje)
Tészta:
85 g Update1 Master Mix
65 g zabpehely liszt (pl. Update1 Norbi liszt)
75 g vaj
65 g langyos tej
30 g tejföl
3 db tojássárgája
3 g instant élesztő
1 csipet só
½ kupaknyi Update1 Lovely Sweet édesítőszer
Töltelék:
650 g túró
200 g tejföl
4 tojásfehérje
1 rúd vanília belseje
1 cs. friss kapor, finomra vágva
1 ek. zabkorpa
1/2 kupaknyi Update1 Lovely Sweet édesítőszer
Így készítsd:
A túrót törd át villával, keverd bele a tejfölt, az édesítőt, a vanillát, a zabkorpát és a kaprot.
Öntet:
1 egész tojás + 1 tojássárgája
100 g tejföl
1 csipet só
kevés Update1 Lovely Sweet édesítőszer
Így készítsd:
Keverd össze a liszttel az instant élesztőt, majd a többi alapanyaggal gyúrd közepesen lágy tésztává. A tésztát fóliázd le és tedd kb. 20 percre hűtőbe.
A tésztát nyújtsd ki és igazítsd bele egy kb. 25X20 cm-es tepsibe.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá és keverd hozzá a túróhoz. Ezután a tölteléket oszlasd el a tésztán.
Az öntet hozzávalóit habverővel forgasd össze, majd az egészet borítsd rá a túrókrém tetejére. A nyers sütit hagyd így pihenni 15 percig, addig 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
Mehet is a tepsi a sütőbe, kb. 40 perc alatt készre sül az isteni finom nyári kapros túrós lepény.
Tippek:
Házi túróhoz nem szükséges zabkorpát adni, a bolti túrók kicsit vizesebbek, azokhoz tenni kell, mert különben eláztathat a süti tésztája.
Ha sütés közben túl gyorsan pirul a pite teteje, akkor fóliával takard le.
Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld! Melegen, de még langyosan sem lehet szépen vágni.
Tudtad, hogy a túró az egyik legjobb diétás sütemény alapanyag? Íme, egy tökéletes recept!
Forró nyárban jól eshet a fagyi is, mit szólnál egy egészséges változathoz?