tóth gabi
Ha egyszer beindul a fogyókúrázók fantáziája, nincs határ! Norbi táborában osztotta meg zseniális receptjét egy egészségtudatos anyuka. Ez a magyarok legnagyobb diétás dobása!
A karfiol diétás uralma megdönthetetlen! Eszméletlen finom fogások alapja, akár zsömlét, de kenyeret, sőt pizzát süthetsz belőle.
És most itt a magyarok nagy dobása, a karfiolnokedli!
Biztosan állíthatjuk, hogy a leghitelesebben tesztelték, ugyanis kisbabájának készítette el Illés Renáta, aki maga is az egészséges táplálkozás híve. Norbi lelkes követőjeként fontos neki, hogy gyermeke is a legjobbat, legegészségesebbet kapja.
Fehér lisztes nokedli helyett hát karfiol alapú nokedlit készített a kicsinek.
Így mutatta be ötletét Norbi táborában:
"Mielőtt ( nem teljesen alaptalanul) azt gondolnátok, hogy elgurult a gyógyszerem, el kell mondanom , hogy eredetileg a 9 hónapos, pép ellen lázadó babámnak kíséreteztem ki, de nagyon ízlett nekem is..."
Miközben a konyhában alkotott, Renáta folyamatosan kóstolgatta legújabb találmányát. Kisbabája meglepő jó étvággyal fogyasztotta el az egyébként egyszerű ételt. A mami végül az összes maradékot megette, mert szerinte is nagyon finom a karfiolnokedli!
Hozzávalók:
30 dkg karfiol
20 édesburgonya
1 fej hagyma
tojás
norbi liszt - ahogy a tészta kívánja
kevés olaj
só
Így készítsd:
Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd párold meg rajta az apróra vágott zöldségeket, sózd meg. Amikor minden szépen megpuhult, turmixold össze az egészet, ez a pép lesz a nokedlitészta alapja. Mehet bele a tojás, a Norbi liszt és ízlés szerint még só. A nokedlit a szokásos módon szaggasd ki. Frissen, forrón, fokhagymás tejföllel kínáld! Isteni finom!
Renáta a kisbabájának tojás helyett chia magot adott a tésztához. A zöldség párolásakor pedig némi darált húst is tett a raguba, hogy tápértéke teljesebb legyen. A kicsinek szánt karfiolnokedlit tönkölyliszttel sűrítette.
Megjegyzés:
Ahogy Renáta is többféle verziót kipróbált, úgy nyilván ízlés szerint lehet változtatni az összetevőkön.