Létrehozva: 2016.07.25.

Erre az egy jelre figyelj, ha biztosan édes dinnyét akarsz!

Nem kell lékelni, nem kell félbevágni, nem kell kocogtatni. Megvan a módszer, amivel nem nyúlsz mellé a vásárláskor.

Szerző F. G.

Biztosan előfordult már, hogy azt hiszed, sikerült megvenned a legédesebb görögdinnyét, aztán otthon kiderül, hogy íztelen.

Amióta uniós rendelkezés miatt

tilos a dinnyét lékelni,

azóta magunkra és a szerencsére vagyunk utalva. Eddig! Most azonban mi eláruljuk a titkot, mit lessen a dinnyén, aki nem darabolva akarja vásárolni.

Mely módszerek nem működnek?

A kocogtatás. A kongó hang állítólag érett gyümölcsöt sejtet. Aki vitt már haza tököt, tudja, hogy ez nem mindenható módszer.

A sárga folt. Azt mondják, ott feküdt a földön, ott nem érte a nap, vagyis volt ideje beérni. Ám ez nem minden dinnyefajtánál jön be.

A kocsányvég vizslatása. Ha még zöld, akkor a dinnyét nem egészen éretten szedték le, tedd vissza a gyümölcsöt!

A tuti tipp, amire a dinnyeárusok esküsznek, márpedig rájuk érdemes hallgatni:

Ha megvágjuk a dinnye szárát, és a közepe fehér, akkor a gyümölcs biztosan édes!

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek