FITTFAZÉK

Cukor nél­küli csoda: Tarol a neten a tej­fö­lös-meggyes pis­kóta

Me­gint ki­de­rült, hogy a ma­gyar nők ver­he­tet­le­nek, ha sü­te­mény­ről van szó! Íme, egy is­teni gyü­möl­csös pis­kóta, ami cukor nél­kül ké­szült, így fo­gyó­kú­rába is be­il­leszt­hető. Rá­adá­sul fan­tasz­ti­ku­san finom!

Soha többé nem kell elhagynod a régi, megszokott ízeket, ha fogyókúrázol. Ehhez mindössze néhány okos változtatást kell megejteni: a szénhidrátban gazdag alapanyagokat cseréld le kímélő összetevőkre. Ne használj cukrot és a liszted is minél egészségesebb  legyen. Egy lelkes magyar diétázó szeret kísérletezni, ezúttal egy szuper recepttel örvendeztette meg az internetet - mi is itt bukkantunk a sütire. De ami a lényeg: kipróbáltuk, és nagyon finom! Külön öröm, hogy mindent a tejfölös pohárral kell kimérni, így nem vita, hogy mennyi az annyi.

Tejfölös-meggyes piskóta diétázóknak

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1 pohár (325 g) tejföl, lehetőleg laktózmentes
  • 1 tejfölös pohár Norbi liszt
  • 1/2  tejfölös pohár Zéró édesítőszer
  • 1/2 zacskó Vanillia sweet
  • 1 zacskó sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1/2 tejfölös pohár olíva olaj
  • 40 dkg fagyasztott meggy

1. Keverj össze minden hozzávalót egységes masszává, majd öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt kb. 30x30 cm-es tepsibe.

2. Szórd meg a felolvasztott, lecsöpögtetett meggyel, majd tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

3. Kihűlés után szórd meg porrá őrölt Vanilla sweettel.

(Forrás: Berni Fejes, Facebook)

Eközben a címlapon