tóth gabi
Egyszerû, gyors és egyenesen fenséges. A ropogós szalonna pedig tovább fokozza az ízorgiát.
A krémes és könnyű mártás mindössze néhány perc alatt varázsolja új élménnyé a megszokott csirkesültet. Egyszerű és gyors, mégis felejthetetlenül finom ez az étel. A ropogós szalonnadarabkákkal ez lesz az új kedvence a családnak, úgyhogy ne habozz, próbáld ki máris!
Hozzávalók
Így készítsd el
1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.
2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy tányérra.
3. A megmaradt mustáros páchoz öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, a serpenyőben keverve kezdd el melegíteni, majd öntsd hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Keverd folyamatosan, míg szépen besűrűsödik az állaga.
4. Az elősütött húsokat tedd vissza a serpenyőbe, így párold néhány percig együtt a szósszal. Amikor elkészült, hintsd meg a szalonnával és a petrezselyemmel.
Frissen tálald, de később is fogyaszthatod a maradékot megmelegítve. Kiválóan illik hozzá a párolt zöldség, a rizs, és jó választás a krumplipüré is.
Mennyei ízek, nehogy kihagyd!