FITTFAZÉK

Az igazi profik kony­ha­trükkje: ezért áz­tasd hideg vízbe a hagy­mát

Ho­gyan ké­szíts sa­lá­tát vagy szend­vi­cset csók­álló vö­rös­hagy­má­val? Még a fonnyadt hagy­mát is meg­fi­a­ta­lít­ha­tod ezzel a trük­kel!

Csodás salátát készítettél vagy éppen egy lehengerlő szendvicset. Jót akartál, és elkövetted a hibát: jó bőven megszórtad vörös- vagy lilahagymával. Az eredmény? Mindent betöltő hagymaíz! Hiába csökkented a felhasznált mennyiséget, a hagyma aromája mindent felülír. Itt a megoldás, hogyan blokkold a csípős, szúrós hatást, és tartsd meg a jellegzetes, finom hagyma aromát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hogyan csináld?

1. Pucold meg, és vékonyan szeleteld le a hagymát.

2. Egy tálban készíts jeges vizet. Tedd bele a szeletelt hagymát, éshagyd ázni 10 percig.

3. Hagyd lecsepegni, majd papír kéztörlővel itasd le róla a vizet. Száradás után tedd hűtőbe.

4. A hagymaüde, ropogósan friss lesz, nem csíp, nem lesz harsogóan szagos, zamata mégis megmarad. Még a kissé fonnyadt hagyma is megújul, és roppanós lesz újra.

Mi van a titok mögött?

A hagyma kéntartalma kioldódik a vízben, így megszabadítva a zöldséget a durva íz okozójától.

Eközben a címlapon