RETRO RÁDIÓ

A világ legegészségesebb kenyere liszt nélkül készül

A világ legegészségesebb kenyere liszt nélkül készül
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 10. 26. 09:30

Csupa-csupa mag, és semmi liszt: ez a világ legegészségesebb kenyere, mely ráadásul ízében is felülmúlhatatlan. Elkészíteni elképesztõen egyszerû! Ha megkóstolod, soha többé nem veszel bolti kenyeret!

Felejtsd el a vércukorszintedet gyorsan megemelő, fehér lisztből készült kenyereket! A szinte kizárólag magokból készült szénhidrátszegény kenyér egyetlen szelete is eltelít, így sokáig nem tör rád újra az éhség. A hízást azonban nemcsak ezzel fogja vissza, hanem azzal is, hogy a vércukorszintedet sokkal lassabban emeli meg, mint a fehér lisztből készült pékáruk. Ráadásul a magvak rengeteg vitamint, ásványi anyagot és egészséges zsírsavat tartalmaznak, így ennek a kenyérnek egyetlen szeletkéje is a tápanyagok gazdag tárháza. Elkészíteni pedig elképesztően könnyű!

Hozzávalók

  • 200 g blansírozott (azaz leforrázott és barna héjától megszabadított), őrölt mandula
  • 250 g napraforgómag
  • 50 g útifűmaghéj
  • 50 g durvára tört lenmag
  • 50 g durvára vágott mogyoró
  • 80 g chiamag
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 450 ml meleg víz
  • 30 g kókuszzsír
  • Így készítsd el:

    1. A magvakat és dióféléket keverd össze egy nagyobb tálban a sütőporral és a sóval.

    2. Add hozzá a meleg vizet és a kókuszzsírt. Gyúrd össze alaposan a masszát, majd pihentesd 10 percig.

    3. Ezután formázz belőle cipót, tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 60 percig 180 Celsius-fokos, előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben elég a 160 Celsius-fok). 

    4. Ha megsült, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni, és máris szeletelheted. Az elkészítés fázisait a videóban is megnézheted.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.