tóth gabi
Jobb, mint a fasírt! Kiválóan beillesztheted a diétádba a karfiolból készült falatkákat! Nemcsak páratlan ízélmény, de elenyészõ szénhidráttartalma miatt is népszerû étel lesz a családban! Próbáld ki!
Ha fogyni, méregteleníteni szeretnél vagy egyszerűen csak egészségesen étkezel, akkor a karfiol a legjobb választás: ez az egyik leghatékonyabb zsírégető zöldség. Alacsony energiatartalma mellett hihetetlenül jól eltelít. Nem kell belőle sokat enned ahhoz, hogy jóllakj. Cukorbetegek étrendjébe is kiválóan beilleszthető, hiszen alig van benne szénhidrát. Sőt, egészséges összetevői miatt a karfiol védelmet nyújthat a rákbetegségekkel szemben is. Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
- 2 bögre apróra vágott főtt karfiolvirág
- 1 tojás + 1 tojás fehérjéje
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1/2 bögre reszelt cheddar sajt (lehet trappista is)
- 1/2 bögre Update1 panírmorzsa
- só, bors, delikát az ízesítéshez
- Először főzd meg a karfiolt: fedő alatt párold forró vízben kb. 4-5 percig vagy amíg puha nem lesz, de arra figyelj, hogy nehogy szétfőzd! Ezután jól szűrd le, majd szárítsd meg egy papírtörlőn. Vágd össze jó apróra.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Béleld ki a tepsit sütőpapírral.
- Egy közepes tálban keverd össze az összes hozzávalót, majd a masszát fűszerezd ízlésed szerint. Evőkanálnyi darabokból gyúrj kis ovális falatokat, majd helyezd őket a sütőpapírra.
- 16-18 perc alatt süsd aranybarnára.
Fogyaszd egészséggel! Szószokkal isteni finom! Jó étvágyat!