Létrehozva: 2015.12.17.

A legszebb karácsonyi kalács, amit valaha láttál

Törd meg a hagyományt, és készítsd el az idei év legfantasztikusabb karácsonyi sütijét. Biztos lehetsz benne, hogy ezzel a desszerttel te leszel az ünnep sztárja. Gyönyörû, finom és mindenképpen rendhagyó.

Szerző Hegyi Emma

Biztosan nem fogsz melléfogni ezzel a süteménnyel, mind a gyerekek, mind a felnőttek kedvence lesz. Egy igazán hagyományos recept, egy különleges, új formában.

Csináld meg mihamarabb, és teszteld le előre. Ne várj karácsonyig, hisz olyan egyszerű és olyan különleges, hogy ünnepvárónak is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 dl tej
  • Töltheted bármivel

    Kenheted nutellával, csokiszósszal, mákkal, dióval, gesztenyével, de tényleg szinte bármivel, amiből valaha kalácsot készítettél már.

    Sütés előtt a tetejére

  • 2 evőkanál tej

  • Díszítésnek pedig szinte bármi, ami neked tetszik: cukorgyöngy, hópihe, de akár színes csillámok is lehetnek.

    Sütés utáni kence a tetejére:

  • 1.5 dl víz

  • 3 teáskanál cukor

    Lépésről lépésre:

    Keverd el a lisztet a cukorral és az élesztővel egy tálban. Készíts kis lyukat a közepén, és ebbe töltsd a felolvasztott vajat, a tejet és a felvert tojásokat.

    Dolgozd jól össze az egészet. Hagyd kelni meleg helyen, egészen addig míg nem nő a duplájára. Ha megkelt, oszd 4 egyenlő részre, és nyújtsd ki.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakd az első kinyújtott tésztádat, és kend meg. Helyezd rá a második lapot, azt is kend meg a töltelékkel, majd a harmadikat, és végül tedd rá a negyedik lapot, amire értelemszerűen már ne kenj tölteléket.

    Keress egy tényleg nagyon éles kést! Ez nagyon fontos, különben nagyon megszenvedsz a formára vágással. A képek alapján formázd meg a fenyőfát. 

    Így pihentesd még vagy fél órát jó meleg helyen.

    Melegítsd fel a sütőt 180°C  fokra. Amíg melegszik, kend át a kalács tetejét tejjel, és díszítsd az általad kiválasztott cukorkákkal.

    180°C fokos sütőben körülbelül  20-25 percig süsd.

    Készítsd el vízből és cukorból a szirupot. Amikor megsült, és kivetted a sütőből a kalácsot, ezzel kend át. Akár többször is megismételheted, hogy igazán szép fénye legyen.

    Sós, pestós változatot is elkészítheted, akár leveles tésztából is:

     
    Le sapin feuilleté au pesto !

    Le sapin feuilleté au pesto !

    Szerző: Demotivateur Food, 2015. december 16.

     

     

    origo.hu

    Szörnyű, új fotókon az emberi szenvedés az orosz-ukrán háborúban

    ripost.hu

    Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

    borsonline.hu

    „2 év elteltével a szívem újra megszakad” – feketébe borult Hódi Pamela szíve a gyásztól

    mandiner.hu

    „Még mindig a műtőben van, az operáció zajlik” – itt vannak az első információk a meglőtt Fico állapotáról

    ripost.hu

    Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

    vg.hu

    Az oroszok váratlan helyen leltek irdatlan nagy olajmezőkre, és még ebből is baj lehet

    ripost.hu

    Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

    travelo.hu

    Ezekről a lenyűgöző olasz tavakról a legtöbb turista nem tud

    ripost.hu

    Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

    ripost.hu

    Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

    ripost.hu

    Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

    ripost.hu

    Az egész ország citromsárgába borul, az összes megyére figyelmeztetést adtak ki

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

    FAZÉK

    Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

    FAZÉK

    Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Tényleg meg kell pucolni a spárgát? Most kiderül

    FAZÉK

    Slágergyanús cukkinirecept: tarol a scarpaccia

    FAZÉK

    Te is szereted a bodzát? Mutatjuk, hogyan lesz torta, fánk belőle! Akár még ki is ránthatod

    FAZÉK

    Zseniális trükk kotyogós kávéfőzőhöz: új dimenzióját élvezheted így a kávézásnak