Létrehozva: 2020.07.31.

Ne vízben főzd a tésztát, isteni étel lesz belőle

Az olasz tészta akkor is finom, ha nem a hagyományos módon csinálod. Ettől a paradicsomos tagliatelle-től minden olasz szakács megnyalná a tíz ujját! Pedig nem is úgy készül, ahogy elsőre elképzeled a tésztafőzést!

Szerző Horváth Gabi

Szereted az olasz konyhát? Egy cseppet sem csodáljuk, hiszen az itáliai tésztaféléknek nincs párjuk. Mutatunk egy különleges receptet, amely nem úgy kezdődik, hogy tedd fel a tésztát főni. Garantáljuk, hogy nem lesz vele sok dolgod, viszont az egész család sokáig emlegeti majd, és ismétlést követelnek.

Fotó: Pixabay.com

Paradicsomos tagliatelle

Hozzávalók:

  • 600-700 g passzírozott paradicsom (üveges vagy konzerv)
  • 1 csomag tagliatelle tészta (kis „fészkekké” feltekert olasz szélesmetélt)
  • 1nagy fej hagyma
  • 1 nagyobb szelet mozzarella vagy trappista sajt
  • 1 bögre víz
  • 1 kanál olívaolaj vagy más étolaj
  • pár kanál reszelt parmezán
  • bazsalikomlevelek, só, bors
  • Így készítsd el:

    Fotó: Pixabay.com

  • A hagymát vágd apró kockákra. Az olajat forrósítsd fel egy lábasban, és dinszteld meg rajta a hagymakockákat.
  • Add hozzá a passzírozott paradicsomot, és a vizet.
  • A tésztaszószt ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal, és néhány friss vagy egy csipetnyi szárított bazsalikomlevéllel ízlésed szerint, majd főzd kis lángon 10 percig. Ha úgy jobban szereted, egy kis fokhagymát is tehetsz bele.
  • Amíg elkészül a szósz, a vastag sajtszeletet vágd apró kockákra.
  • A kész szószból kanalazz bele néhány merőkanálnyit egy tepsibe. Helyezd rá a tagliatelle-fészkeket szépen sorban, egymás mellé.
  • Minden tésztafészekbe tegyél pár kocka sajtot, majd öntsd mellé a többi szószt úgy, hogy mindenhol elfedje a tésztát. Végül szórd meg az egészet pár kanál reszelt parmezánnal.
  • Fedd le a tepsit alufóliával, és tedd előmelegített sütőbe. 200 Celsius-fokon 45 percig süsd. Ha kivetted a sütőből, máris tálalhatod.
  • Lábasban is elkészítheted, így is ugyanolyan finom lesz az eredmény. Ilyenkor a kész szósz tetején helyezd el a tésztafészkeket egymás mellé, rakd bele a sajtot, szórd meg őket parmezánnal, majd adj hozzá annyi vizet a szószhoz, hogy elfedje a tésztát. Tegyél fedőt a lábasra, és 45 percig főzd.
  • origo.hu

    Másfél hónappal a gyerekük születése után szakított Szegedi Fecsó és a párja

    ripost.hu

    Ugrik a Porsche, új autót kap Gulácsi Péter és Orbán Willi

    borsonline.hu

    Most erősítette meg a szomorú hírt Katalin hercegnéről a Buckingham-palota

    hirtv.hu

    A tűzzel játszik a Nyugat az oroszok szerint, akik Orbán Viktorral kapcsolatban is megszólaltak

    ripost.hu

    Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?

    mandiner.hu

    Lehajtott fejjel kapta az ívet Karácsony Gergely Vitézy Dávidtól

    ripost.hu

    Áll a bál Moszkvában: Sztankovicsnak máris hadat üzentek

    astronet.hu

    Júniusi horoszkóp 2024: Próbatételt jeleznek a bolygók

    ripost.hu

    Tömegkarambol a 7-es főúton, zajlik a mentés

    ripost.hu

    Ben Affleck borzalmasan néz ki, egy üveg piával a kezében sétált - Fotó

    ripost.hu

    Aggasztó szöveget tett közzé az olimpikon párja

    ripost.hu

    "A menyem szörnyű anya, féltem tőle az unokámat"

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

    FAZÉK

    Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

    FAZÉK

    Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Így készül a hamisítatlan, balatoni strandlángos, szuper ez a recept

    FAZÉK

    Ha így főzöd az eperlekvárt, sokáig szép piros marad

    FAZÉK

    Ez a bundáskenyér mindent lepipál, pedig csak egy apró változtatás kell hozzá

    FAZÉK

    Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?