YESSS

Újabb siker: Nanushka újra a Párizsi Divathéten

Szinte folyamatosan érkeznek a pozitívabbnál pozitívabb hírek a ma már világhírű magyar divattervezővel, Nanushkával kapcsolatban. Tavaly ősszel New Yorkban nyitott saját üzletet, majd rendkívül előkelő helyre került a kontinensünk legdinamikusabban fejlődő cégeit felvonultató ranglistán, legutóbb pedig a francia fővárost vette célba, ahol szintén önálló üzletet nyitott, majd a Párizsi Divathéten is bemutatta új kollekcióját.
  • Szerző: Ripost

A Financial Times által közzétett, Európa legdinamikusabban fejlődő cégeit rangsoroló éves ezres listán a Nanushka márka a 406. helyen áll. A rangsorban a magyar divatmárkán kívül csupán 6 hazai cég szerepel.

A Nanushka tavaly ősszel a New York-i divatrajongók legnagyobb örömére megnyitotta első tengerentúli üzletét a legnagyobb márkák tőszomszédságában, a Soho városrészben található Wooster Streeten.

A Sándor Szandra alapította divatház 2020 első hónapjaiban ezúttal Párizst vette célba, ahol szintén sikert sikerre halmoz.

Ahhoz, hogy a Nanushka valóban megkerülhetetlen márka legyen a francia főváros divat iránt érdeklődő lakosai és látogatói számára, fontos volt, hogy a vásárlók élőben is láthassák a legújabb kollekció darabjait. Ezért állandó store-in-store üzletet nyitott Párizs legrégebbi és legnagyobb presztízsű áruházában, a Le Bon Marché-ban. A párizsi események tetőpontja a Nanushka számára azonban egyértelműen a Párizsi Divathét volt, hiszen ez az év legkiemelkedőbb és legrangosabb divateseménye az egész világon.

Itt a magyar brand a legnagyobb márkák között mutathatta be a 2020-as őszi-téli női kollekcióját, a hivatalos program részeként. A prezentáció helyszíne a tavalyi bemutatóhoz hasonlóan a Palais des Beaux-Arts de Paris, Párizs nagy presztízsű művészeti egyeteme és múzeuma volt, a bemutató maga pedig minden elemében tükrözte a márka értékeit, a modern szobrokat és antik totemeket idéző installáció megalkotásával.

 

A színek és minták hasonlóképpen lényegesek a kollekcióban; pink, rozsdás narancs, zsálya, zöld kígyó minta emelik ki a borvörös, a bézs és barna visszafogottabb árnyalatait.

A női kollekcióban fellelhető ultramagas garbónyakak, vastagon kötött pulóverek, öves kabátok védő rétegként funkcionálnak a finoman omló, redőzött anyagokon, derékban húzott ruhákon, pliszírozott, rojtokkal gazdagon díszített darabokon.

A Nanushka ebben a szezonban együttműködik a világhírű, londoni ékszermárkával, az Alighierivel. Az Alighieri vezetője, Rosh Mahtani a Londoni Divathét záró eseményén vehette át februárban az Erzsébet brit királynő által alapított „Award for British Design” kitüntetést, személyesen Anna hercegnőtől. Mahtani az első ékszertervező, aki megkapta az elismerést, elsősorban fenntartható és etikus működése elismeréseként.

A 9 darabból álló mini kollekció darabjai szintén azt próbálják megfogalmazni és megmutatni a divat közvetítő nyelvén, hogy mit jelent nőnek lenni a modern társadalomban.

A rendkívüli esőzések és a viharos idő ellenére is 500-nál több vendég ünnepelte a Nanushka márkát és vett részt a bemutatón.

A GB & Partners által kezelt Exim Növekedési Alap 2016 végén döntött úgy, hogy befektet a márkába. A Nanushka 2016-ot 335 millió forintos árbevétellel zárta, 2019-ben ez az összeg már a 7 milliárdot is megközelítette (6,7 Mrd Ft volt), a viszonteladók száma pedig ebben az időszakban 60-ról 200-ra növekedett.
A cég 2018 májusa óta nyereségesen működik, a 2019-es év pedig minden várakozást felülmúlt. 2019-ben 130 ezer terméket gyártott és adott el, az árbevétele pedig 228 százalékkal növekedett az egy évvel korábbihoz képest.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?