TESTFACTOR

Tökéletes útmutató, melyik festéket hova kell tenni, amikor sminkelsz

A szilveszteri buliban szeretnél végre egy igazán szép sminkben ragyogni? Mutatjuk, mi a módja, hogy majdnem olyan tökéletes legyen, mintha egy profi csinálta volna.

A szemfestékek használatát nem egyszerű feladat megtanulni. Pláne nem azon a profi szinten, ahogy a szépségipar szakemberei művelik. Ha már tanulmányoztad, és túl bonyolultnak találtad a professzionális leírást, most örülni fogsz. Végre találtunk egy pontos és egyszerű megfejtést, amit te is sikerrel alkalmazhatsz.

A színek mutatják, hol használd a szemceruzát, hol a szemhéjfestéket és hol a szempillaspirált. Jól láthatod majd, hogyan, milyen részletekből épül fel egy hatásos szemfestés.

Rózsaszín: szemöldökcsont és felső könnyvonal

Sárga: szemránc és alsó könnyvonal

Kék: szemhéj (felső és alsó szempillatövek)

Zöld: belső szemzug és külső V vonal

Szemöldökcsont

A szem kiemeléséhez, hangsúlyosabbá tételéhez egy matt vagy csillogó, halvány árnyalatú szemhéjfestéket vigyél föl a szemöldökcsont területére. Egy puha, vastag (halvány színű) szemceruzát is használhatsz. Közvetlenül a szemöldök alatt dolgozz.

Szemhéj

Általában a fő szín (vagy színek) a szemhéj mozgó részére kerülnek. Itt a szemceruza alkalmazásában is kreatív lehetsz. A szemhéj területe személyenként változó méretű. Lehet egész széles, de nagyon keskeny is.

Szemránc

A szemöldökcsont és a szemhéj közé sötétebb tónusú árnyalatot tegyél. A sötét szín a szemgödörben mindig jó választás. Eltakart szemtípusnak nevezik azt, amikor nyitott szemnél a szemhéj majdnem teljesen takarja a mozgó szemrészt. Ebben az esetben ki kell kísérletezni, hová tedd a sötét festéket.

Minden egyes próbálkozást nyitott szemmel ellenőrizz, hogy látszik-e.

Külső V

A szem külső sarkában általában V alakban helyezd el a mélyebb árnyalatú szemhéjfestéket. Lágyabb, finomabb hatású a C alakú felvitel.

Felső szempillavonal

A szemvonal mentén, a szempillák mellett, alul és felül is hangsúlyozhatod a szemet egy szemceruzával vagy akár egy sötét szemfestékkel. Nappalra egy szempillaspirál is megteszi.

Könnyvonal

A szem belső peremét, a könnyvonalat sötét szemceruzával emeld ki. A felső peremet megerősítve a szempillád sűrűbbnek látszik. Az alsótól füstös hatású lesz a szemed. Egy egyszerű szemceruzával átrajzolva az alsó peremet a szemed nagyobbnak és nyitottabbnak tűnik majd.

Fontos, hogy ezen a helyen csak könnyálló festéket, ceruzát használj.

Alsó szempillavonal

Az alsó könnyvonal alatt kis szemfestékkel vagy szemceruzával fejezd be a sminket. Nem szükséges minden esetben, inkább alkalmi megjelenéshez ajánlott.

Könnycsatorna

A belső szemzugba tegyél egy kis halvány, csillogó árnyalatot, mely kinyitja a szemedet. Jól hat, ha ugyanazt az árnyalatot használod, mint amit a szemöldökcsont alatt alkalmaztál.

És ezeket olvastad már?