TESTFACTOR

Szeretnéd eltüntetni a karhájat? Akkor ezt tudnod kell!

Jön a rövid ujjú ruhák szezonja, ideje ledolgozni az integetőhájat! Megmutatjuk, mi az a 5 szabály, amit feltétlenül be kell tartanod, ha feszes kart szeretnél.
  • Szerző: Ripost

A nők számára sajnos gyakrabban jelent gondot a karon lerakódó háj, mint a férfiaknak – egyszerűen azért, mert a női szervezet leginkább a csípőn, a combon és a karon raktározza a zsírt. Ráadásul vannak olyanok is, akik még inkább ki vannak téve a zsírlerakódás veszélyének. De nincs minden veszve. Vannak olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani ahhoz, hogy hamar feszesebb legyen a felkarod.

Ne a helyi edzésre koncentrálj

Sajnos helyileg nem lehet fogyni – vannak olyan testrészek, ahonnan nehezen fogysz le, míg más helyről szinte azonnal lemegy a zsír, ha edzeni kezdesz. Ha a karodon zsírt akarsz égetni, akkor mindenhol égesd a zsírt.

Legalább hetente háromszor végezz interval-edzést

Az intervallumos edzés, amelynek során a magas intenzitású gyakorlatokat rövid pihenő-időszakok váltják, a legjobb a zsírégetéshez. Ilyenkor ugyanis nemcsak az edzés idején ég a zsír, hanem még az utána következő 24 órában is – ez az edzésforma ugyanis magasabb fokozatba kapcsolja az anyagcserédet. Végezz minél több olyan gyakorlatot, ami a teljes testet megmozgatja, és legalább hetente háromszor sportolj így.

Akkora súlyt válassz, amellyel 8-15 ismétlést tudsz végrehajtani

Sok nő fél a nehéz súlyzóktól, mert attól tart, hogy túl izmos lesz – ám a női szervezettel csak nagyon eltúlzott edzés mellett történhet ilyesmi. A nehéz súlyzókkal végzett edzés felpörgeti az alapanyagcserét, ami pedig azt eredményezi, hogy a test kevesebb zsírt raktároz. Akkora súlyt válassz az edzéshez, amelyikkel 8-15 ismétlést tudsz végrehajtani, úgy, hogy az utolsó ismétlést már alig bírod. Ha erőlködés nélkül 15-ször ismétled a gyakorlatot, akkor nehezebb súlyzóra van szükséged.

Minden étkezésnél egyél 25-35 gramm fehérjét

Ha elegendő fehérjét fogyasztasz, az segít az izomépítésben, a zsírégetésben, valamint abban, hogy sokáig jóllakottnak érezd magad. Az izomépítéshez a test egyszerre 25-35 gramm fehérjét tud felhasználni – ha ennél többet fogyasztasz, az az energiatermelést segíti, vagy zsírként raktározódik el. A fehérje izomépítő hatása akkor érvényesül a legjobban, ha a nap folyamán elosztva fogyasztod a fehérjeadagokat – a legjobb, ha minden étkezésnél 25-35 gramm kerül a tányérodra.

Végezz tricepsz-gyakorlatokat

Bár helyileg nem tudsz zsírt égetni, ha felépíted a karizmaidat, akkor mindenképp feszesebbek, formásabbak lesznek a karjaid. Végezz minél több tricepsz-gyakorlatot, például lórúgást, összetett kézfejjel végzett fekvőtámaszt, vagy fordított fekvőtámaszt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?