TESTFACTOR

Pokolian fáj a fejed? Most figyelj, 15 perc alatt megszüntetheted

Te is szenvedtél már gyötrő fejfájástól vagy migréntől? Nem kell azonnal gyógyszer után nyúlnod, ha ezt a módszert megismered! Íme, a megoldás, hogyan szüntesd meg a kínzó fájdalmakat.
címkék:

Sokan szenvednek fejfájástól vagy migréntől. Főleg nőknél fordul elő, és előfordul, hogy ciklusukkal hozzák összefüggésbe, de a nők kétharmada inkább migrénben szenved. A migrénnel küzdők  láthatnak villanásokat, foltokat vagy vonalakat a szemük előtt és általában az éles fényt és az erős hangokat elviselhetetlennek érzik. Sokszor követi hányinger, hányás, és több napig tartó fájdalom is a migrénes rohamot, amely a fejben lévő vérerek zűrzavaros összehúzódásának és kitágulásának a következménye.  A rendszeres jógagyakorlás ellensúlyozni tudja ezt a hajlamot. Nincsenek mellékhatásai, miközben lelassulunk, relaxálunk, a test vérkeringését is fokozzuk, ami segít a fájdalomcsillapításban.

Íme, néhány jógagyakorlat, ami egészen biztosan eléri hatását:

1. Padmasana - Lótuszpóz

Ülj le törökülésbe, majd a lábfejeket tedd fel az ellentétes combokra, így mintegy összefonódnak a lábaid. A gerinc legyen egyenes és alulról az ötödik csigolyánál fogva (kb. szívmagasságban) legyen könnyedén előre feszített. Vedd fel a testhelyzetet fordított lábtartásban is. Meditatív testtartás, amelyben ellazul az elméd, lassulnak a gondolatok, csökken a fejfájás.

2. Uttanasana - Teljes előrehajlás

Erőteljes stresszoldó, lecsendesíti az elmét, segít az enyhébb depresszión is, a fáradtságot és az idegességet megszünteti, megszabadít az álmatlanságtól és a fejfájástól, fokozza a vérkeringést.

3.Adho Mukha Svanasana - Lefelé néző kutya

Ez egy komplex testtartás. Lecsendesíti az elmét, oldja a stresszt, megszünteti a menstruációs panaszokat, elmulasztja a fejfájást. Növeli a vérkeringést az agyban, csökkentheti, sőt teljesen megszüntetheti a migrént.

4.Marjariasana - Macskapóz

Ez a póz nagyszerű elme és izomrelaxáns. Javítja a légzést, lehetővé teszi a stresszoldást, ezáltal elmúlik a fejfájás. Érdemes reggelente többször is elvégezni, jobban indul a nap.

5.Paschimottanasana - Hátsó nyújtópóz

Más néven ülésből előrehajlás. Könnyű megtanulni, nagyon megnyugtat, enyhíti a stresszt és megakadályozza a migrén kialakulását.

6. Setu Bandhasana - Hídpóz

A híd  összeköt, távolságokat ível át, kapcsolatokat teremt. Biztosítja a társadalmi „vérkeringést”. Lecsendesíti az elmét, megszabadít a stressztől, és a depressziótól. Segít a szorongás megszüntetésében. Csökkenti a fejfájást.

7. Balasana - Gyermekpóz

Kiváló stresszoldó gyakorlat, nagyon pihentető póz. Csökkenti a kimerültséget és lecsendesíti az elmét. Megszabadít a fejfájástól. Miközben nyújtja a testet, az idegrendszer megnyugszik.

8. Savasana – Hullapóz

Tökéletesen ellazult állapotot nehéz elérni, és azt, hogy a testedben ne legyen sehol izomfeszülés, mert abban az esetben az elme sem tud ellazulni.  Pihentet, csökkenti a stresszt, teljesen megfiatalít, és segít a migrén leküzdésében is.

Nagyon kellemes időtöltést!

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?