Létrehozva: 2016.03.18.

Óriási fordulat: Kényszerevőből szexi modell lett a háromgyerekes magyar anyuka!

Farkas-Földi Tímea, a szerencsi háromgyermekes anyuka mindig is pluszkilókkal küzdött. Kényszerevõ volt, majd életmódot váltott, lefogyott, és aerobik oktató lett. Most fitnesz modell versenyre készül.

Farkas-Földi Tímea története igazán csodálatra méltó. A 29 éves szerencsi anyukának nemcsak a súlyával, de a negatív beszólásokkal, betegségekkel, és kényszerevésével is meg kellett harcolnia ahhoz, hogy mára igazán egészségtudatos, fitt, sikeres és boldog anyuka lehessen.

Napi egy kiló jégkrémet evett, és pocsékul érezte magát

Timi története 2012-ben kezdődött. Második gyermeke születése után döntötte el, hogy változtatni fog. Addig is tisztában volt ugyan vele, hogy lenne mit leadnia, de nem zavarta különösebben a testsúlya. Mások viszont cikizték, és a negatív beszólások rendkívül rosszul érintették. Ekkoriban egészsége sem volt éppen tökéletes, epeproblémák kínozták. Ráadásul kényszeres stresszevővé vált. 

"Legnagyobb betegségem a kényszerevés volt! Akkoriban hatalmas adagokban faltam az édességet, napi egy liter jégkrémet simán eltüntettem. 5 percenként ettem: ha szomorú voltam, ha boldog, vagyis mindig! Mondhatom, hogy halálra ettem magam!"

Timi lelkileg teljesen kikészült, minden idegesítette, türelmetlen volt, sokszor veszekedett, és negatív gondolatok gyötörték.

"Vergődtem, a zsírbörtönben való létezés számomra maga volt a terror! 5,5 hónapos volt Bálint, amikor elhatároztam, hogy ELÉG VOLT!"

 

Új élet: szénhidrátmentes étrend és testmozgás!

Ekkor Tímea étrendet készített magának, száműzte az egészségtelen élelmiszereket: a cukrot,  a kenyeret, a finomított szénhidrátokat, minden ételt egészségesre cserélt, s elkezdett sportolni is. Olyannyira élete része lett a mozgás, hogy 23 kilós fogyása után elvégezte az aerobik oktató szakot is. Ez lett a hivatása! A nagyfokú átváltozás után azonban az élet közbeszólt.

"Fél év alatt 23 kilót adtam le, ami nagy öröm volt számomra, végre rám jött a kedvenc farmerom, az aerobik lett a hivatásom. De újra állapotos lettem, aminek nagyon örültem! Annál is inkább, mert tudtam, hogy szülés után folytatni fogom!"

A harmadik terhessége alatt tudatosabban táplálkozott, és végig órákat tartott heti két alkalommal.

"39 hetesen volt az utolsó piloxing órám, ez egy hétfői nap volt, szerdán szültem. Célom az volt, hogy ne szedjem fel azt a közel 30 kilós túlsúlyt, mint előző terhességeim során. Sikerült! 13,3 kilónál megállt a gyarapodás, a kórházból 70 kilósan jöttem haza."

"Minden egyes nap harcolok saját magam ellen!"

A szülés után Timi igyekezett elsősorban kisbabájára koncentrálni, szerette volna, hogy az első hetek hangulata minél meghittebb legyen. Immár háromgyerekes anyaként számára nyilván nem a pihenésről szólt ez az időszak, de a sportot erre az időre félretette. 

"Szülés után 4. héttel fokozatosan kezdtem el visszaállni a sportra, de hasizom gyakorlatokat a 12. hétig nem végeztem! A diétás étrendet ugyan nehéz volt tartani a rosszalkodó epém miatt, de azért igyekeztem távol tartani magam a hizlaló szénhidrátoktól. Minden egyes nap harcolok saját magam ellen."

Timi kislánya már elmúlt egyéves, ő pedig heti 5 alkalommal újra aerobik edzéseket tart. Emellett heti hatszor otthon is súlyzózik.

Most pedig élete legnagyobb kihívására készül, első fitnesz versenyére, amit anyukáknak rendeznek meg május 7-én!

"Sokan mondják azt, hogy az életmódváltás drága! Nos, én amikor elkezdtem, gyesen voltam itthon két kisgyerekkel, úgy, hogy a páromat hónapokra elszakította tőlünk a munkája."

A testmozgáshoz nem kell pénz, hanem csakis akarat, és kitartás! Én rengeteget tornáztam a fiúkkal a lakásban, vagy kint a szabadban. Célom, hogy minél több embert állítsak fel a kanapéról, minél több embernek segítsek a tudatos táplálkozásban, a rendszeres testmozgásban!


Számomra is hihetetlen, és egyben óriási élmény is, hogy készülhetek a fitnesz modell anyuka versenyre. Megmutathatjuk másoknak, hogy egy anyuka is képes bármire! Nem kell bebújni a duci háziasszony jelmezbe! Csak merni kell kiszabadulni a zsírbörtönből, a komfort zónából, ahogyan én is tettem!!!"

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

"Ez elfogadhatatlan" – balhé a TV2 stúdiójában, majdnem hazaküldték a műsor sztárját

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

magyarnemzet.hu

Olyan fejlesztés történik Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, amire nagyon régen vártak

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TESTFACTOR

„Azt sem tudtam elviselni, ha lefotóznak” – 33 kiló fogyás után talált magára Adrienn

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot