TESTFACTOR

Nincs több kifogás! 5 gyakorlat, 5 perc és szuper kerek lesz a popsi!

Ugye veled is előfordul néha, hogy szívesen sportolnál egy kicsit, de nem tudsz elszakadni a telefonodtól? Van egy ötletünk: kösd össze a kellemeset a hasznossal! Szuperhatékony popsigyakorlatokat mutatunk, és ezt az edzést telefonnal a kezedben is végezheted!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ha eddig az volt a kifogásod, hogy nincs időd edzeni, ezt mostantól felejtsd el! Ha öt percig nézegetnéd a telefonodat, jusson eszedbe ez az öt egyszerű gyakorlat, amelynek segítségével betonkeménnyé formálhatod a fenekedet. Néhány hét után már mutatkoznak az eredmények, és még csak az eddigi életmódodat sem kell feladnod!

1. Kitörés térdemeléssel

Állj vállszélességű terpeszbe, a testsúlyod legyen a jobb lábadon. A bal lábadat vidd hátra a jobb lábad mögé, végezz átlós kitörést. A csípőd nézzen előre, a jobb térded ne kerüljön a bokád elé. Felálláskor emeld fel a bal térdedet, mielőtt visszatérnél a kiinduló helyzetbe. Mindkét oldalra 15 ismétlést végezz.

2. Sarokemelés

Állj négykézlábra, az alkarod legyen a földön, a könyököd a vállad alatt, a csípőd a térded felett, a lábfejed visszahajlítva. A lábad 90 fokos szögét fenntartva emeld a levegőbe a jobb lábadat, miközben összeszorítod a farizmaidat. Rúgj még egy picit felfelé, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe, de az egyes ismétlések között ne tedd le a térdedet a földre. Mindkét oldalra 15 ismétlést végezz.

3. Guggolás felugrással

Állj csípőszélességnél kissé szélesebb terpeszbe, a lábfejedet kissé fordítsd kifelé. A medencédet húzd be, a mellkasodat emeld ki, és menj le mély guggolásba, a combod lehetőleg legyen párhuzamos a talajjal. Gyere fel álló helyzetbe kilégzéssel, és közben ugorj el pár centire a talajjal, majd ereszkedj vissza guggolásba. 15 ismétlést végezz el.

4. Lábemelés hátra

Állj vállszélességű terpeszbe, a testsúlyodat helyezd a bal sarkadra. Dőlj előre csípőből, a támaszkodó lábadat kissé hajlítsd be. A jobb lábadat nyújtsd ki magad mögött, mintha kitörést csinálnál, húzd be a hasad, majd kilégzésre emeld fel hátrafelé a lábadat. A lábfejedet feszítsd le, a farizmaidat szorítsd össze. Lassan ereszd le a lábad, de a lábujjaid ne érjék a talajt. Emeld fel újra, összesen 15 ismétlést végezz mindkét oldalra.

5. Sima guggolás

Fejezd be az edzést néhány hagyományos guggolással. A lábadat tedd csípőszélességnél kicsit szélesebb terpeszbe. Lassan ereszd le a csípődet, úgy, mintha egy székre ülnél le, a térded maradjon a bokád fölött. A sarkadra helyezve a testsúlyt, emelkedj vissza állásba, miközben összeszorítod a farizmaidat. 15-ször ismételd.

címkék:
És ezeket olvastad már?