TESTFACTOR

Nézz tévét és közben eddz! Mutatjuk a legjobb gyakorlatokat!

Ne vesztegesd az időt! Használd ki praktikusan és hasznosan a TV előtt töltött perceket. A legjobb, hogy ki sem kell mozdulnod a saját nappalidból.

Edzés kényelmesen, kellemes környezetben? Mindenki álma. Ne szaladgálj ismeretlen konditermekbe, ne zuhanyozz idegen zuhanyzókban, eddz otthon!

Legyen a saját lakásod az edzés helyszíne és még csak eszközöket sem kell hozzá beszerezned. Amit a TV körül találsz, az pont megteszi.

7 egyszerű gyakorlat és csinosan állsz majd fel a tévétől.

Feszes fenék

Úgy hasalj a fotelra, hogy a csípőd legyen alátámasztva. Karjaiddal lazán támaszkodj a talajon. A gyakorlat lényege, hogy megfeszített fenékkel igyekezz a lábaidat minél magasabbra emelni. Nem kell összezárni, de feszesen tartsd. 3x10 sorozatot csinálj belőle.

Formás karok

Ez egy kombinált gyakorlat, mivel nemcsak a karjaid, de a combod is dolgozik közben. Támaszkodj háttal a fotelre, majd ereszd le magad a karjaid hajlításával. Akár megérintheted a fenekeddel a padlót, majd nyomd vissza magad a kiinduló helyzetbe. Szintén 3x10-et csinálj belőle.

Egyik lábad előre nyújtva is megismételheted a gyakorlatot!

Hasizom feszesítés

Ez egy igen huncut gyakorlat, mert amennyire könnyű, annyira hatékony. Nemcsak az alsó, de az oldalsó hasizmokat is komolyan megdolgoztatja. Fenekeddel a kanapé szélére helyezkedj el és tartsd meg magad lebegő ülésben. Kulcsold össze az ujjaidat a mellkasod előtt és kezdj el biciklizni, miközben a vállad az ellentétes irányba húzod. Végezz 20-30 ismétlést belőle.

Feszes derék-csípő-comb

Kényelmes oldalfekvésbe helyezkedj, nyújtott lábakkal. A fölső lábad egyenes helyzetben emeld fel, vagyis húzd meg csípőből, majd engedd vissza. 10-20-szor végezd el mindkét oldalra, az erőnléted szerint.

Tónusos belső comb

Oldalfekvés legyen a kiinduló helyzet, hajlított térdekkel. A bokáid érjenek össze, térdeid tárd szét. A gyakorlat lényege, hogy a felső térded engedd le a másik elé, majd vissza. Minimum 10-szer ismételd meg.

Betonkemény combok

Állj egy nagy lépéssel a kanapé előtt, az egyik lábad támaszd fel. A padlón lévőt hajlítsd körülbelül 90 fokban. Igyekezz pontosan és lassan végezni a feladatot. 10-10 ismétlést végezz mindkét két lábaddal.

Feszes hát-váll-törzsizmok

Fekvőtámasz kicsit másként. Lábfejeddel a kanapén fenn támaszkodj, miközben a kezeiddel a padlón. A kanapé egyik végétől lépegess el a másikig. A tenyereddel és a lábaiddal is igyekezz ugyanazt a ritmust és tempót tartani. 10-szer ismételd meg a gyakorlatot oda vissza.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?