TESTFACTOR

Most már biztos, ez a legjobb sport, ha fogyni szeretnél

Régóta porosodik a biciklid a garázsban? A szobabicajodon ruhák száradnak? Ideje mindkettőt elővenned, mert ha fogyni akarsz, ez a leghatékonyabb sport, amit csak el lehet képzelni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ha az egészséges étrended mellé olyan sportot keresel, amelyik garantáltan lefogyaszt, nyugodtan szavazz a kerékpározásra. Akár az országúton bringázol, akár a szobában a tévé előtt, mindkét verzió hatásában biztos lehetsz. Megmutatjuk, miért ez a legjobb sport, ha szeretnél leadni pár kilót.

Nemcsak edzés

A kutatások elég egyértelműen bizonyítják, hogy aki csak azért edz, mert úgy érzi, hogy muszáj neki, az hamar feladja. Csak az építi be a rendszeres mozgást sikeresen az életébe, aki örömét leli benne. Biciklizés közben viszont úgy érezheted magad, mint egy gyerek: ha a természetben bringázol, nem az edzés végét várod, hanem gyönyörködsz a környékben.

 

Könnyű vele kivitelezni az intervallumos edzést

A HIIT névre hallgató, magas intenzitású intervallumos edzés a kutatások szerint a legjobb fogyasztó sport, és ez a mozgásforma javítja a leggyorsabban az erőnlétet is. Ha pedig biciklizel, nagyon könnyű erősebb, gyorsabb szakaszokat beépíteni a kényelmes bringázásba. 10-20 másodpercig tekerj teljes erőből, majd lazán kerékpározz 4-5 percig, ezután pedig ismételd meg az egészet.

 

Kíméli az ízületeket

A kerékpározást az ízületi bántalmakkal küzdőknek is gyakran javasolják a rehabilitációhoz. Ehhez csak annyi szükséges, hogy jól legyen beállítva a biciklid, és megfelelően melegíts be – ha ez a két dolog megvan, nem terheled feleslegesen a csípődet és a térdedet.

 

Mindig találsz hozzá társakat

Több vizsgálat is kimutatta már, ha vannak edzőtársaid, hajlamosabb vagy hosszú távon is ragaszkodni az edzésprogramhoz. A kerékpározás viszont kifejezetten társasági sport: a legtöbben családostul űzik, de akár kerékpáros klubokban is találhatsz hozzá társakat.

A szobában is tekerhetsz

Ha esik, vagy túlságosan hideg van, a legtöbb szabadtéri sport rajongói behúzódnak a szobába. A kerékpárosok viszont akár bent is edzhetnek, ehhez csak egy jó szobakerékpárra van szükség. Így kevésbé fogsz kijönni a gyakorlatból, míg beindul a tavaszi idény.

 

Akár egész nap sportolhatsz

Egy nagyobb kerékpártúra akár egész nap is eltarthat: észre sem veszed, mennyit sportolsz, miközben jól érzed magad a barátaiddal.

 

Beleillik az életedbe

A biciklizésben az is szép, hogy nem kell külön időt találnod a sportolásra: egyszerűen elmész a boltba, vagy a munkahelyedre, és máris megvan az edzés.

címkék:
És ezeket olvastad már?