TESTFACTOR

Mindegy, hány éves vagy, segítünk megszabadulni a hashájtól

Szerinted is elkerülhetetlen a súlygyarapodás 40 éves kor fölött? Megmutatjuk, hogy bármelyik életkorban lehet izmot építeni és lehet karcsú a derekad.
címkék:
  • Szerző: A

Amerikai kutatók megállapították, hogy a súlyzós edzés a legjobb megoldás.

A metabolizmus az öregedéssel egyre lassul

Az izomtömeg a harmincas évektől minden évtizedben 8 százalékkal, az ötödik X után 10 %-kal csökken.  A húszas, harmincas, negyvenes éveidben elveszítesz minden évben 20 dkg száraz izmot és mire az ötvenes éveidbe lépsz, eltűnik évente fél kiló - mondja Wayne Westcott, a bostoni Quincy College fiziológusa. A kutatók nem tudják biztosan, hogyan történik mindez. Arra gyanakodnak, hogy a test elkezdi az izmokat gyorsabb arányban lebontani, mint ahogy azok ismét felépülnek. Az izmok változatlanul aktívak,  de az anyagcsere lelassul.

Hetente kétszer 25 percig tartó súlyzózás felgyorsítja az anyagcserét

Wayne Wescott 1600,  21 és 80 év közötti embert vizsgált és ennek során kimutatták, hogy 10 heti edzéssel 1 kg izomnövekedés érhető el. Ez egyenértékű 6 év visszatérésével.

A kísérletben résztvevők 12 különböző gyakorlatot végeztek súlyokkal úgy, hogy 8-12-szer ismételték a feladatokat.  25 és 75 évesek is voltak a vizsgáltak között, akik ugyanolyan eredményt értek el a kutatás során. Így megállapították, hogy minden életkorban érdemes elkezdeni a súlyzós edzést, hogy felgyorsítsuk az anyagcserét.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?