TESTFACTOR

Felrobbantotta a netet a 7 gyerekes anya fotója. Kitalálod, hány éves?

Azt hitted, az az élet rendje, hogy a kor és a szülés nyomot hagy a testeden? Akkor nézd meg ezt a 7 gyerekes amerikai anyukát! Megtippeled, hány éves?
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az amerikai Jessica Enslow mindössze 19 éves volt, amikor első gyermekének életet adott. Ma, közel 24 évvel később, 43 évesen 7 gyereke van. Többször komolyan meghízott és lefogyott már, ám 2013-ban, amikor a legkisebb gyermeke megszületett, rájött, nem hagyhatja, hogy a súlyingadozása rátelepedjen az életére. „Amikor hazamentem a kórházból, felpróbáltam a terhesség előtti farmeromat, de nem jött feljebb a combomnál. Persze elkapott a depresszió” – mesélte később.

2017-ig számtalan diétával és rengeteg kardioedzéssel próbálkozott, de ekkor rádöbbent, hogy tartós életmódváltásra van szüksége. Végre megszabadult régi kedvencétől, a mogyorókrémtől, helyette több fehérjét, egészséges szénhidrátot, például zabpelyhet, gyümölcsöt, és teljes kiőrlésű kenyeret tett a tányérjára. A nassolást végképp elfelejtette, ha nagyon nem tud róla lemondani, akkor valamilyen magas fehérjetartalmú édességet rágcsál.

Az étrendje mellett az edzésprogramját is átalakította: bár nem jut el olyan gyakran a fitneszterembe, mint szeretné, a kardioedzés mellett négy-öt láb- és egy fenékgyakorlatot is végez, hetente többször is. Hétgyerekes anyukaként persze nála is az edzésre fordítható időből van a legkevesebb. Néha a gyerekek ébredése előtt mozog, néha a nagyobbakat kéri meg egy kis babavigyázásra, és a hétvége egy részét is edzésre használja fel. Az életmódváltásban a férje szintén támogatja.

Irigylésre méltó formáját saját bevallása szerint annak is köszönheti, hogy nem téveszti szem elől a hosszútávú célokat, ugyanakkor rugalmas – akkor sportol, amikor lehetősége van rá, és akkor sem adja fel, amikor pár edzést ki kell hagynia. Nem csoda, hogy mindenki testvéreknek nézi őket, amikor a legnagyobb lányával közös képet posztol az Instagramon.

Forrás: Good Housekeeping

címkék:
És ezeket olvastad már?