TESTFACTOR

Fáj a hátad? Gyorsan elmúlik, itt a csodagyakorlat!

Sokat ülsz, és gyakran megfájdul a hátad felső szakasza? Ezzel a nyújtó gyakorlattal könnyedén megszüntetheted a fájdalmat és a feszülést. A jóleső nyújtáshoz csak egy székre lesz szükséged.
  • Szerző: Ripost

A régi korok embere minden irányban használta a karját. Ma azonban az idő nagy részében magunk előtt tartjuk a két karunkat, és akár főzünk, akár vezetünk, akár a számítógép előtt ülünk, görnyedt a tartásunk. Nem csoda, hogy sokan küzdenek felső háti fájdalmakkal. Ez a gyakorlat azonban enyhíti a feszülést. Az egyetlen szabály, hogy olyan lazán tartsd az elülső combizmokat, amilyen lazán csak tudod.

1. Tedd a kezed az íróasztalra, a konyhapultra, vagy egy masszív szék támlájára. Sétálj hátra, hajolj előre csípőből derékszögben, úgy hogy a mellkasod és a kinyújtott karod párhuzamos legyen a talajjal.

2. A csípőd legyen a bokád mögött, és nyújtsd ki a lábad. Lazítsd el az elülső combizmaidat, majd emeld meg a farokcsontodat felfelé. A karjaid maradjanak mozdulatlanok, a válladdal és a hónaljaddal nyújtózz a talaj fel. Ha a mozdulat hatását inkább az alsó háti szakaszon érzed, nyomd lefelé a válladat, és emeld felfelé az alsó bordai szakaszt.

3. Fordítsd ki a kézfejedet úgy, hogy a hüvelykujjaid két ellenkező irányba nézzenek, majd fordítsd ismét vissza. Tartsd ezt a pózt 5-10 lélegzetvételig. Utána tarts egy kis szünetet, majd ismételd meg kétszer-háromszor.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?