TESTFACTOR

Ez történik, ha minden nap egy órát gyalogolsz

A gyors séta az edzés egyik remek módja: a szívedet és a keringési rendszeredet épp úgy karbantartja, mint a futás. De vajon mi történik pontosan, ha egy hónapig minden nap betervezel egy egyórás sétát?
  • Szerző: Ripost

Nagyon könnyű elkezdeni

A sport a legtöbbször előkészületet igényel: fel kell kutatni a legközelebbi edzőtermet, ki kell nézni a szimpatikus órát, és persze időben odaérni. A gyalogláshoz azonban semmilyen felkészülés nem szükséges, csak egy kényelmes cipőre van szükséged. Akár utcai ruhában is csinálhatod, és napról napra új útvonalakat fedezhetsz fel.

Át kell gondolnod a napirended

Ahhoz persze, hogy minden nap garantáltan legyen időd a sétára, kell némi tervezés. Gyalogolhatsz reggel, akár munkába menet, az ebédszünetben, vagy este is. A lényeg, hogy ne hagyj ki egyetlen napot sem!

Felélénkül az Instagram-oldalad

Ha igyekszel új, látványos útvonalakat felfedezni, több fényképet fogsz csinálni, és valószínűleg posztolni is fogod őket. Ha pedig nagyon egyedül érzed magad, az sem rossz megoldás, ha séta közben felhívsz valakit.

Jobban fogsz aludni

Már a legkönnyebb edzésnek is megvan az az áldásos hatása, hogy jobban alszol utána. Ráadásul a sétával fogyni is tudsz.

Máshogy érzékeled a környezetedet

Hány gyönyörű ház mellett hajtottál el korábban oda sem figyelve kocsival? Ha gyalogolni kezdesz, egy idő után felfedezed az apró szépségeket, az évszakok változásait, és arról a távolságról is megváltozik a véleményed, amit közlekedési eszközök nélkül meg tudsz tenni.

Jó, ha veled van a telefonod

Akármennyire is elmerülsz a környezeted látványában, néha unalmassá válhat a séta. Ilyenkor jó, ha veled van a telefonod, zenével könnyebben telik az idő.

Jobb lesz a kedved

Ugyancsak a sport jó hatása: ha mozogsz egy kicsit, megszabadulhatsz a rosszkedvtől. Már egy kevés séta is képes felvidítani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?