TESTFACTOR

Eszméletlen, ahogy a rudat lába közé kapta ez a 63 éves nő

Mindenkit arra biztat, hogy vágjon bele az edzésbe, hiszen ezt bármikor el lehet kezdeni. Hihetetlen a kitartása, erőnléte és életszeretete!
  • Szerző: Ripost

Az ausztrál dédnagymama 56 évesen döntött úgy, hogy rúdtáncot fog tanulni. Amikor elment az első órára, majdnem sarkon is fordult az edzőterem bejáratánál: ugyanis odabent minden lány feleannyi idős volt, mint ő. Azonban az oktató nagyon jól kezelte a helyzetet, és Lyn Dellavedova hamar otthon érezte magát a rúdtánc világában.

Ezt egyáltalán nem bánta meg: a most 63 éves asszonyt ez a sport segítette át a menopauzán, és a hét év eredménye meg is lett: mára rengeteg érdekes, és nagyon nehéz trükköt megtanult, amikhez magas szintű fizikai erőnlét szükséges. Lyn élvezi, hogy mindenre képes, amire huszonéves táncostársai; soha életében nem volt még ilyen önbizalma, és sokkal fittebnek érzi magát, mint valaha.

A rúdtáncnak hála nem érez az öregedéssel járó merevséget vagy fájdalmat az ízületeiben, jobb a közérzete, és a rendszeres mozgás miatt sokkal kiegyensúlyozottabb, mint sok kortársa.

„Az volt  célom, hogy a hatvanadik születésnapomon be tudjak mutatni egy kidolgozott gyakorlatot a családomnak és a barátaimnak, hogy ütősen ünnepeljük meg ezt a mérföldkövet. Olyasmit akartam, ami emlékezetes marad.” Lyn mindenkit arra biztat, hogy kezdjen rúdtáncolni, hiszen ő az élő példa, hogy soha nem késő!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?