TESTFACTOR

Elképesztő: Ezért fogynak másképpen a férfiak

Miért van az, hogy a pasid egy hétig nem iszik kólát, és máris úgy néz ki, mint aki 5 kilót ledobott? És ha a férfiaknak könnyebben megy a fogyás, akkor vajon mit tehetsz, hogy ne maradj le?
  • Szerző: Ripost

A férfiak testében több a zsírégető izomszövet

Régóta tudjuk, hogy minél több valakinek a testében az izomszövet, annál gyorsabban égeti a zsírt. Mivel a férfiak teste általában izmosabb, egyes vizsgálatok szerint 5-10 százalékkal gyorsabb az anyagcseréjük, mint a nőké. Ez elsősorban a tesztoszteron műve, amely sok egyéb feladata mellett a fehérjeszintézist, és az izomépítést is támogatja.

A nők teste ragaszkodik a gömbölyűséghez

Az ösztrogén női nemi hormon arra készteti a nők testét, hogy több zsírt tartalékoljon, és lassítja az anyagcserét – vagyis a testünk evolúciós okokból ragaszkodik a zsírszövethez.

A nők hajlamosabbak az érzelmi evésre

Egy amerikai kutatás szerint a férfiak még a pizzaszelet látványának és illatának is könnyebben ellenállnak, míg a nők még akkor is a kedvenc ételükre gondolnak, amikor megpróbálják elterelni a figyelmüket róla. A nők a stresszre adott válaszként is gyakrabban esznek, míg a férfiak ilyenkor inkább az alkoholba menekülnek.

A férfiak valóban gyorsabban adják le a felesleget – de csak kezdetben

Egy brit kutatás megállapította, hogy a férfiak teste kezdetben valóban jobban reagál a diétára és a sportra: 2 hónap alatt a kutatásban részt vevő férfiak kétszer annyi súlyt és háromszor annyi zsírt adtak le, mint a nők. A hatodik hónap végére, azonban már csak egészen kicsi volt a férfiak előnye. A tanulság:

nem szabad abbahagyni az egészséges étkezést és a sportot, mert a fogyáshoz, akár férfi vagy, akár nő, mindenképpen tenned kell magadért.

A férfiak akkor is soványabbnak néznek ki, ha egy kilót sem fogytak

A zsír másképpen oszlik el a férfiak és a nők testén. A nők elsősorban a csípőn és a fenéken, míg a férfiak jellemzően a hasukon cipelik a túlsúlyt. De ne irigyeld őket: a hasi, és különösen a belső szerveket körülvevő zsigeri zsír mennyiségével a szívbetegségek, a stroke, és a cukorbetegség kockázata is nő.

Van remény: így simítsd el az egyenlőtlenséget

Bár a férfiak általában izmosabbak, a nők is kiválóan tudnak izmot építeni, egyszerűen csak edzeniük kell hozzá. És mivel a nőknek természettől fogva alacsonyabb a tesztoszteronszintje, attól sem kell tartaniuk, hogy túl izmosak lesznek. Ha nem szeretsz edzőterembe járni otthon is végezhetsz saját testsúlyos gyakorlatokat, például planket, fekvőtámaszt, guggolásokat. Bónusz: az edzéssel nemcsak izmot építesz, hanem a stresszt is elűzöd, így a stresszevéstől is kevésbé kell tartanod.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?