TESTFACTOR

Dobd a lábad a falra mindennap, sokat tanulhatsz belőle

Remek pihenőpóz úgy lefeküdni a földre, hogy közben a lábaidat a falnak támasztod. Ám azt kevesen tudják, hogy ez a helyzet sok minden másra is jó - többek között az edzések utáni izomlázat is enyhíti.
  • Szerző: Ripost

Csak egy szabad falfelület kell hozzá: feküdj le a földre, úgy, hogy a feneked a falnál legyen, a lábaid pedig a falnak támaszkodjanak: a tested és a lábad zárjon be 90 fokos szöget. Nyújtsd ki két oldalra a kezed, és relaxálj – ennyi a gyakorlat, amely több felismeréshez is elvezet, ha rendszeresen gyakorlod. Megmutatjuk, mire jöhetsz rá.

Ahhoz képest, milyen egyszerű, nagyon jót tesz

Ez a testhelyzet megfordítja az alsótestünket, így azt is, ami ott általában történik, amikor állunk, vagy ülünk. Egy kemény edzés, például egy hosszabb futás után különösen hasznos a fordított testhelyzeteket gyakorolni. Ha az edzést követő 30 percben kezdesz hozzá ennek a testhelyzetnek a gyakorlásához, a kitágult vénák, és a bemelegedett lábak elvezetik a felesleges folyadékot és az izomlázat okozó tejsavat a lábadból, és megnyújtják a térdínt. Így a vérkeringés javul, különösen a törzsed területén.

Más problémás területeket is ellazít

Ha rendszeresen gyakorlod ezt a pózt, hamar észreveheted, hogy a hátad és a nyakad feszültségét is oldja, vagyis segít ellensúlyozni az ülőmunka ártalmait.

Segít kikapcsolni

A gyakorlat mellékhatása: napi 10 perc zavartalan "énidő". Kiváló alkalom, hogy a légzésedre figyelj, meditálj, és ne az üzeneteidet böngészd.

Idővel egyre könnyebb lesz

Kezdd öt perccel, később akár 15 percig is tarthatod a pózt. Hamar megtapasztalod, hogy egyre könnyebb lesz, és egyre tovább tudod majd tartani.

És ezeket olvastad már?