Létrehozva: 2017.01.20.

Csődöt mondott a diétája, de felállt a padlóról! Így lett újra szexi nő

A számtalan becsõdölt diéta után az amerikai Sarah Hancock a lelkében kezdte keresni a túlsúlya okát. Pszichológushoz fordult, és szexis, sportos nõ lett belõle!

Sarah hamar megismerkedett a fogyókúrával és a „jó” és „rossz” ételekkel: már az édesanyja is mindig fogyózott. Üdítőt csak péntekenként, gyümölcslevet csak vasárnaponként kapott, nassolásról szó sem lehetett, és az étkezések is szigorú menetrend szerint zajlottak. A hűtő mindig előre kiadagolt ételekkel volt tele. Ennek ellenére Sarah már kiskorában is túlsúlyos volt, először ötévesen mondták rá, hogy kövér.

Az egyetem első évében már közel 125 kilót nyomott. Kemény diétával kétszer is megszabadult nagyjából 35 kilótól, majd mindannyiszor vissza is szedte a leadott súlyt. A sportot sem örömforrásnak tekintette, sokkal inkább büntetésnek a túlevésért: ha időnként megevett valamilyen rossznak tartott élelmiszert, másra sem tudott gondolni, csak arra, hogy mennyi futással teheti jóvá a „bűnt”.

Segített a terápia

2012-ben egy munkatársa pszichológushoz fordult, és Sarah ekkor gondolt bele először, hogy neki is lelki segítségre volna szüksége. Kéthetenként járt a terápiára, és a lelkének olyan mélységei nyíltak meg előtte, amilyenekre korábban maga sem gondolt. Rájött, hogy ha valamilyen problémája volt, arról korábban nem volt képes beszélni, inkább evésbe fojtotta a bánatát – még a vetélése után is pizzával vigasztalta magát.

Ahogy megtanulta kibeszélni és elengedni a problémáit, a gondolkodása is átalakult: nem félt segítséget kérni a környezetétől, vagy cselekedni a gondok megoldása érdekében. Ma már képes megállni már az evésroham kezdetén, és feltérképezni a hirtelen éhség mögött húzódó lelki nehézségeket. Ettől persze azonnal fogyni kezdett.

Amikor 2013-ban, a terhessége idején újra hízni kezdett, azonnal bekapcsoltak a régi ösztönök, és elkezdte korlátozni a táplálékbevitelt, mire megijedt, hogy újra elhízik. Szerencsére a terápia abban is segített, hogy ezekkel a félelmeivel megbirkózzon – a terapeuta saját kérésére egy étkezési zavarokkal foglalkozó szakemberhez küldte Sarah-t, aki a lelkének ápolása mellett abban is segített, hogy dietetikus állítsa össze az étrendjét.

Evészavaros lányból sportos anyuka

Sarah úgy érzi, még ma is megbélyegzik azt, aki a lelki problémái miatt pszichológus segítségét kéri. Pedig a saját tapasztalata azt mutatja, hogy nem is dönthetett volna jobban. A hízás és a fogyás ugyanis messze nem csak fizikai kérdés, azon is sok múlik, hogy mi van a lélekben.

Sarah jelenleg 65 kilót nyom, és már jó egy éve tartja a súlyát. Hagyja, hogy a teste jelzései vezessék, amikor evésről van szó, és igyekszik minél több tápláló ételt, zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst, tejterméket és teljes kiőrlésű gabonát enni. De időnként az édességeket sem tagadja meg magától.

Minden nap 30 percet tornázik, ma már örömforrásként. A terápiát nem hagyta abba, hiszen számos más haszna is van a fogyáson kívül. Sarah úgy érzi, hogy a pszichológus segíti jobb dolgozóvá, feleséggé, anyává válni, vagyis az élet minden területén sikeresebb lett.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

metropol.hu

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

mandiner.hu

Izrael megtámadta Iránt: robbanások az iráni katonai légibázis közelében (VIDEÓ)

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TESTFACTOR

„Azt sem tudtam elviselni, ha lefotóznak” – 33 kiló fogyás után talált magára Adrienn

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja