TESTFACTOR

Boldog akarsz lenni? 5 tipp, hogy minden nap tökéletes legyen

Kezdd a reggelt pozitív hozzáállással, ez első lépésnek jó. De tehetsz magadért többet is, hogy jó kedvvel teljenek a napjaid. Megmutatjuk, mi segíthet ebben.

Kezdd a napod energikusan, stresszmentesen, pozitív életérzéssel! Függetlenül attól, hogy reggel készen állsz-e a futásra, vagy inkább a nyugalmasabb jógát választod, a reggeli rutin meghatározza a nap hátralévő részét. Íme öt ötlet, amelyek boldoggá tehetik napjaidat napkeltétől-napnyugtáig.

1. Tudatos meditáció

Egész nap információk milliója árasztja el elmédet. Jönnek, mennek az adatok a fejedben. Reggeli ébredés után egy tudatos meditáció  mindenképpen feltölt energiával, hiszen pontosan arról szól, hogy erre az 5-10 percre már reggel megfigyeld és elengedd a zavaró gondolataidat. Az interneten találsz több olyan meditációt is, mely segítségedre lehet.

2.  Pörgesd fel a szíved!

A reggeli órákban kevésbé zsúfoltak a tornatermek, de szép időben választhatod a parkokat, ligeteket, a természetet. Ha a reggeli edzésed kocogás, az endorfint termel,és felpörgeti az anyagcserét. Ráadásul jó irányba tereli a gondolataidat, érzéseidet.

3. Kezdd a reggelt hideg zuhannyal!

Emlékszel, amikor a kollégiumban elfogyott a meleg víz és rohanni kellett, hogy végre ne hidegben zuhanyozz? Pedig a kora reggeli hideg zuhanynak igen jó hatása van az emberi szervezetre. Javítja a vérkeringést, antidepresszáns hatása van, jót tesz a bőrnek, a hajnak, javítja a sportteljesítményt. Erősebbé tesz.

4. Vidd a kutyát sétálni!

Az állatok,kutyák tartása  boldoggá tesz, de a velük töltött reggeli séta tökéletes lehetőség arra, hogy kikapcsolj a mindennapok forgatagából. Már kora reggel, 20 perc együtt töltött idő alatt is jó hatással van rád a közös séta vagy játék.

5. Reggelizz egészségesen!

Nyilván nem az a cél, hogy korán reggel telepakold a gyomrod, de nagyon fontos, hogy egészségesen egyél. Az egészséges reggeli növeli a koncentrációs készséget, a figyelmet, a fókuszáltságot. Érdemes minél több fehérjét fogyasztani, a cukrot pedig visszafogni.

 

 

 

 

 

És ezeket olvastad már?