TESTFACTOR

A női popsi eddig rejtett titka: Hihetetlen árulkodó már a forma is!

Tudtad, hogy a feneked nemcsak a szépséged miatt érdekes? Fontos információkat hordoznak a domborulatok, hiszen formájukból az is kiderül, mire kell nagyon odafigyelned, ha fogyni szeretnél.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Háromszögletű fenék

A legtöbbször idősebb nőkön látjuk ezt a formát: ennek az az oka, hogy a csökkenő ösztrogénszint miatt a fenéken levő zsír a test más részeire vándorol. A testzsírt, különösen a hasi zsírt viszont nem árt ledolgozni, nehogy különféle, elhízással kapcsolatos betegségekhez vezessen. Ha tehát ilyen a feneked, ne halogasd az egészséges étrendre való áttérést, és a rendszeres mozgás megkezdését, hogy elkerüld az idősebb korban a nőket is fenyegető szívbetegségeket.

Szív alakú fenék

Ez az a fenékforma, amelyikről mindenki álmodik: az alján nagyobb, majd a derék felé haladva a zsír fokozatosan eltűnik. A jó hír az, hogy aki ilyen típusú fenékkel rendelkezik, könnyebben fogy. A rossz hír viszont az, hogy ez a fenékforma általában azt jelenti, hogy a felső combon is van egy kis felesleg. Ezt viszont egészséges étrenddel és célzott gyakorlatokkal könnyű leadni, így tökéletessé formálhatod az alakodat. Arra is vigyázz, hogy idősebb korban erről a fenékformáról könnyebben eltűnik a zsír, hogy a hasadon rakódjon le.

Szögletes fenék

Ez az alak általában azoké a nőké, akik rendszeresen sportolnak, de még nem elég feszes a fenekük. Azok is ilyet látnak a tükörben, akiknél a zsír hajlamos a csípő fenék feletti részére lerakódni. Mivel ez a fenékforma a farizom gyengeségére is utalhat, érdemes ezeknek az izmoknak az erősítésére több energiát fordítani, hogy a forma tökéletessé váljon.

Kerek fenék

Nem véletlen, hogy mostanában nagy divat lett a „buborékpopsi”, erre gyúrnak a nők az edzőtermekben. Ez a fenékforma ugyanis a zsír egyenletes eloszlására, a jó egészségre utal. Ez még akkor is így van, ha a feneked nagyobb a kelleténél. Ilyenkor csak az arányokat kell helyreállítani az edzéssel, vagyis a guggolások és más farizom-erősítő gyakorlatok eltüntetik a felesleget, és tökéletesen kerekre formálják a fenekedet.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?