TESTFACTOR

5 verhetetlen gyakorlat, hogy biztosan legyőzd a narancsbőrt

Vess véget a rémálomnak! Szállj harcba a popsidat és a combodat borító hepehupákkal! 5 egyszerû mozdulatot mutatunk, hogy ne takargatásról, hanem fesztelen strandolásról szóljon a nyár.

A megfelelő táplálkozás, a diéta és a rengeteg víz sem tud segíteni mindenen. Néhány célzott gyakorlattal viszont csodás változásokat érhetsz el a testeden. 

Csak kövesd ezt az 5 egyszerű gyakorlatból álló edzést, és meglásd az undok kis gödrök örökre eltűnnek a combjaidról és a fenekedről is. 

Könnyűek, otthon is elvégezhetők és csak napi pár percedbe kerül. Állj neki bátran, menni fog neked is!

Guggolás széles terpeszben

Állj vállszélesnél kicsit nagyobb terpeszbe. Karjaid kulcsold össze a mellkasod előtt. Lábfejed fordítsd kifelé. Igyekezz a talpaddal kellő egyensúlyt kialakítani. Keresd meg a lábujjaiddal a legstabilabb helyzetet és kezdd el a guggolásokat. Jó mélyre ereszd hátra a feneked és nagyon figyelj, hogy a térded ne engedd a bokád elé. 

 

Guggolj labdával

Fogj egy labdát a kezeidbe. Állj vállszéles terpeszbe, mindkét lábfej előre néz. Guggolás közben tartsd a mellkasod előtt, majd emelkedj fel, miközben a labdát a fejed fölé emeled. Ne lendítsd! Figyeld a mozgásod végig, próbáld gördülékenyen, izomból tolni inkább. 

Hidalj le!

Feküdj hanyatt a padlón, felhúzott lábakkal. Karjaid lazán tartsd a tested mellett. Nyomd fel lassan a csípődet, amennyire csak tudod. Tartsd meg 5 másodpercre, majd engedd vissza a talajra. 

Mászd meg a hegyet!

Klasszikus fekvőtámasz legyen a kiinduló helyzet. Húzd fel az egyik térded a könyöködön kívülre, majd, mintha futnál, cserélj lábat. Mindig csak egy lábad legyen a földön és a mozgásod legyen folyamatos. 

 

Végezz nehezített lábemelést

Ez egy tökéletes popsigömbölyítő gyakorlat: hívj segítségül egy gumiszalagot. Helyezkedj el a oldalfekvésben a talajon. Mindkét láb kinyújtva, a karod pedig könyöktámaszban. A bokáidat kösd össze egy rugalmas gumiszalaggal és végezz klasszikus lábemelést oldalra. Figyelj, hogy a csípőd ne forduljon el és lábaid mindvégig feszített, egyenes tartásban maradjanak.

Igyekezz, hogy a gyakorlatok közötti pihenőd ne legyen több, mint 30-60 másodperc. Kezdd először  3X10 ismétléssel, majd ezt igyekezz 6X15-re emelni. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?