TESTFACTOR

4 könnyű gyakorlat, ami biztosan eltünteti rólad a karhájat

Végre eljött a trikók és pántnélküli ruhák ideje. De ha a tükörben azt látod, hogy vaskos a karod, igazi rémálom számodra a nyár. Mutatjuk, milyen gyakorlatokkal nyerheted meg a csatát!

Megkerestük és összegyűjtöttük neked a leghatékonyabb karformáló gyakorlatokat.

Szinte semmi nem kell a végrehajtásukhoz, csak napi néhány perc és egy kis kézi súlyzó. 

Ezeket a gyakorlatokat te is könnyedén, a saját otthonodban el tudod végezni. És végre te is magabiztosan integethetsz.

Viszlát karháj, helló nyár!

Karhajlítás a falnál

Az egész karod, a vállad és egy kicsit még a hátizmaidat is formáló, nagyon hatékony gyakorlat. Kis terpeszben állj a fallal szemben. Kezeidet vállmagasságban, de annál szélesebb tartásban helyezd a falra. Végezz karhajlítást úgy, hogy az arcod majdnem elérje azt.  Lassan, de egyenletes tempóban végezz 12 ismétlést. Ha könnyűnek érzed, helyezd kicsit lejjebb a tenyered. 

Egyszerű bicepsz gyakorlat 

Ettől a gyakorlattól a karod első része válik gyönyörűen tónusossá és formássá. Állj egyenes háttal és figyelj, hogy végig így is maradj. Ne kapkodj, a helyes tartás fontosabb, mint a darabszám. Karjaid a tested mellet tartsd lazán és fogj meg egy kis súlyzót. Könyököd szorítsd a testedhez és kezd el emelni a súlyokat. 90 foknál magasabbra, de nem kell, hogy a válladhoz érintsd. 12 ismétlést végezz, szép folyamatos tempóban. Ha kevés, végezd legközelebb kicsit nagyobb súllyal.

Nyújtott karral emelés a szép vállakért

A gömbölyű vállizom, nemcsak a karodat, de a tested arányait is látványosabbá teszi. Nyugi, ettől még nem lesz díjbirkózó kinézeted, de feszes igen. Szintén a kis kézi súlyzóval, állj egyenes háttal, leengedett karokkal. Lassan, egyenes könyökkel emeld fel őket magad elé, vállmagasságig. Figyelj, hogy ne hátból dolgozz és le lendítsd. Izomból húzd fel és így is engedd vissza. Ne kezdd nagy súllyal, a fokozatosság és a pontos kivitelezés sokkal fontosabb. 12 ismétlést végezz ebből is.

Tricepszformálás, hogy hátulról is szép legyen a karod

Nagyon fontos gyakorlat. Nemcsak a tricepsz, de a kar belső része is nagyon szépen formálható vele. Kicsit dőlj előre, de a hátad tartsd egyenesen. A karod húzd kicsit hátra és a könyököd 90 fokban hajlítsd be. Ez a kiinduló helyzet. Innen nyújtsd ki hátra a karod míg meg nem feszül teljesen. Nagyon fontos a pontos mozdulat, hogy ne húzd meg a hátad és hogy ott hasson, ahol tényleg szükség van rá. 12 ismétlést végezz belőle.