TESTFACTOR

27 kilót fogyott, így mentette meg a látását a karcagi anyuka

Szûcsné Pádár Rita többször próbálkozott megszabadulni túlsúlyától, sikertelenül. Tavaly viszont megtudta, hogy cukorbeteg és teljes életmódváltásba fogott. Azóta 27 kilót adott le, és most boldog, mert ezzel megmentette a látását.

A karcagi Szűcsné Pádár Rita életében 2015. február 6-a sorsdöntő nap volt. Ekkor tudta meg ugyanis, hogy cukorbeteg lett. Sokszor próbálkozott azelőtt már a fogyással, sok módszert kipróbált, de sosem járt sikerrel.

"A laboreredményem csupa csillaggal volt tele, és a háziorvosom szavai a mai napig csengenek a fülemben... ekkor ébredtem rá, hogy ez így nem mehet tovább."

Rita három évvel ezelőtt egy baleset következtében egyik szemére elveszítette a látását, és mivel a férje családjában sok cukorbeteg van, így tisztában volt vele, hogy ez mivel jár.

"Váratlanul ért, hogy cukorbeteg lettem, azelőtt szinte sosem voltam beteg. Tudom, hogy nagy mértékben rátett erre a túlsúly és a stressz, de valahogy nem tudtam rászánni magam a változtatásra."

Minden szilveszterkor eldöntöttem, hogy fogyózok, de egyre csak halogattam, hogy majd holnap... és ez évekig így ment.

Azon a bizonyos februári napon azt tudta meg Rita, hogy a cukorbetegség miatt végleg elveszítheti a látását, ha nem változtat.

"Átfutott az agyamon hogy megvakulhatok, s mivel eleve látássérült vagyok a jobb szememre, így tudtam, hogy nincs tovább. Aznap este már úgy feküdtem le, hogy végigcsinálom."

Soha többé cukor, soha többé fehér liszt!

97 kg-mal kezdett bele az életmódváltásba. Lecserélte a lisztet, elhagyta a cukrot, lemondott az édességekről. Diabetikus és Update termékekkel töltötte fel a konyháját, most már csakis ezekből főz finomabbnál finomabb ételeket. Rengeteg salátát és zöldséget, illetve olyan gyümölcsöt fogyaszt, amit cukorbetegként is megehet. Sokat sétál, kirándul, sőt újabban, ha véletlenül jut rá ideje, tornázni is szokott.

"5 gyerek mellett nincs megállás egyébként sem, mindig mozgok valamit."

Fogyni kezdett, egészségi állapota javult

Mindennek következtében lassan, de biztosan beindult Rita fogyása, és már 3 hónap után javulni kezdett a véreredménye is. Az éves vizsgálat pedig szintén rendkívül jó értékeket hozott.

"A 27 kiló fogyás következtében az éhgyomri vércukrom 6 és 7 között mozog. A vérnyomásom is beállt, pedig azelőtt magas volt. Most odáig jutottam, hogy az esti gyógyszert letehettem."

Boldogabb, mint valaha

Rita úgy érzi, hogy bár nehéz volt a kezdet, a kitartás meghozta a várt eredményt. Most boldogabb, mint valaha. Egészségileg, testileg-lelkileg is jobban érzi magát.

"Jól érzem magam! Még lenne mit leadnom, de eddigi eredményeimmel is fantasztikusan boldog vagyok. Örömömben táncra perdülök a tükör előtt, vagy házimunka közben. Már nem érzem kényszernek a mozgást, a sportot, hanem egy olyan dolognak, amivel nemcsak a testemnek, de a lelkemnek is kedvezek! Tudom, hogy sokan járnak hasonló cipőben, fontos, hogy ne gyűlöljük magunkat, vegyük észre, hogy a túlsúly egy pillanatnyi állapot, amin, ha akarunk, igenis tudunk változtatni!"

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?