YESSS

Szabad a járvány idején ételt rendelni?

Unod a főzést, és szeretnél ételt rendelni otthonra? Az éttermek többsége vállalja a házhoz szállítást, de vajon biztonságos-e így vacsorázni? Mit tehetsz, hogy az legyen?

Az éttermek bezártak, de a többségük a válsághelyzetben átállt az ételek házhoz szállítására. Így elvben nincs akadálya, hogy most is élvezd a kedvenc éttermed ízeit. Az orvosok szerint azonban néhány alapszabályt be kell tartanod, hogy biztonságban falatozhass.

Ételrendelés 01

Fotó: Pixabay.com

Maradj távol a futártól!

Az ételszállításra is vonatkozik, hogy a futárral is maradjatok egymástól legalább két méter távolságra. A kiszállításnál is működik az érintkezés nélküli házhoz szállítás, amikor a futár az ajtó előtt hagyja az ételt, te pedig akkor mész ki érte, amikor ő már elment. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel! És természetesen viselj maszkot, illetve lehetőség szerint kesztyűt is, amikor kimész az ételért.

Fizess előre!

Az esetek túlnyomó többségében fizethetsz a rendelésnél, az interneten keresztül. Amennyire lehet, kerüld a készpénz használatát, fizess kártyával. Ha megteheted, írass hozzá a számlához egy kis borravalót is – így segítesz az étteremnek a fennmaradásban.

Ételrendelés 02

Fotó: Pixabay.com

Dobd el a csomagolást!

Bár eddig nincs adat arról, hogy a vírus az ételekkel vagy az ételek csomagolásával terjedt volna, jó, ha tudod, hogy a papíron és a műanyagon is órákig, vagy akár napokig is fertőzőképes marad a kórokozó. Épp ezért, amit csak lehet, törölj át fertőtlenítő kendővel, amikor megérkezik, és minél hamarabb szabadulj meg a csomagolástól, és az étellel érkezett szalvétától is. Utána moss kezet alaposan, legalább 20 másodpercig szappanos vízzel.

Melegítsd újra az ételt!

Tedd a rendelt ételt a sütőbe vagy a mikróba, hogy újraforrósodjon. A mikróban melegedjen 2-3 percig, a hagyományos sütőben pedig 180 fokon süljön 10 percig, hogy az esetleges kórokozók, amelyek belekerülhettek, biztosan elpusztuljanak. Miközben melegszik, moss újból kezet. Csak ezután tálalj!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?