YESSS

Nem hiszed el, mi a ropogós sült krumpli igazi titka

Mindenki tudja, hogy a legjobb hasábburgonya kívül ropogós, belül puha, és aranyló, enyhén piros színe van. De, hogy mitől lesz ilyen, annak megvan a maga trükkje, mutatjuk!
  • Szerző:

A ropogós sült krumpli elkészítése gyerekjátéknak tűnik; ám ennek az egyszerű ételnek is megvannak a maga fogásai. Július 13-án volt a sült krumpli világnapja, ami kitűnő alkalom, hogy felidézzük, mitől lesz igazán finom ez az olcsó és egyszerű fogás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

Ropogós sült krumpli nélkül nehéz elképzelni egy sült halat vagy akár rántott húst, de önmagában is fejedelmi lakoma. Hogy olyan tökéletes legyen, mint az éttermekben, nem árt néhány trükköt bevetni. Például nem mindegy az alapanyag: a legjobb sült krumpli ép, feszes szemekből készül, és minőségi olajból. Sütés előtt érdemes a hasábokra vágott burgonyát besózni, hogy veszítsen a nedvességtartalmából; így sokkal ropogósabb lesz. Ha pedig szeretnéd, hogy olyan piros árnyalatot kapjon, mint az éttermekben tálalt sült krumpli, akkor fogj egy hagymát, és vágd karikákra. Tedd fel az olajat, amiben a krumplit akarod sütni, és ebben pirítsd üvegesre a hagymát.

A karikákat aztán vedd ki, és mehet a hagymás olajba a krumpli. Így a színe biztosan tökéletes lesz, és a hagyma a ropogósságra is rásegít. Ha kisült a burgonya, a legtöbben egyből papírtörlőért nyúlnak, és arra teszik, hogy a felesleges olaj leitatódjon róla. Ám ettől eláznak a hasábok, és hiába sütötted ropogósra, ezt a tulajdonságát így el is veszíti. A kész krumplit ehelyett szűrőn csepegtesd le; így biztosan ropogós marad.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?