YESSS

Mit (ne) tegyünk, ha sünit találunk?

Elszaporodtak ezek a tüskés kis állatok és ma már a városokban is gyakran összefuthatunk velük bárhol. Érdemes egy-két dolgot tudnunk, hogy mit is kell tennünk, ha bajba kerülnek.
címkék:

A sündisznók nagyon aranyos állatok, de nem könnyű velük összefutni, hiszen rejtőzködő életet élnek, és főleg éjszaka aktívak. Ezért is örül meg mindenki annak, ha szembe találkozik eggyel – a gyerekeknek különösen óriási élmény ez. Érdemes megjegyezni, hogy csak akkor jönnek elő napközben, ha valami bajuk van.

Fotó: 123rf

Feltétlenül vigyük orvoshoz, ha elütötte egy autó, ha furcsán mozgatja a lábát, vagy ha nagyon kicsi és nincs körülötte az anyja. Azt azonban tudnunk kell, a sünit nem szabad a szabadságától megfosztani; védett, háziállatnak nem tartható. Csak addig maradhat nálunk, amíg valóban segítségre szorul, mielőbb engedjük a jószágot szabadon.

Élelemre feltétlenül szüksége van, de tehéntejet sose adjunk neki, mert laktózérzékeny, hasmenést, kiszáradást okozhat – hívja fel a figyelmet a Sünbarát Alapítvány. Ha úgy látjuk, hogy a sün segítségre szorul, tegyük újságpapírral és törülközővel bélelt kartondobozba és amilyen gyorsan csak tudjuk, vigyük állatorvoshoz.

Ha etetni szeretnénk, adhatunk neki aszpikos macskatápot, illetve ne felejtsük el vízzel is megitatni.

Fotó: 123rf

A Fővárosi Állatkert Holnemvolt Várának Sünispotálya, nyitvatartási időben befogadja a megtalált állatokat.

címkék:
És ezeket olvastad már?