MAMAKLUB

Újabb lótusz-szülés! Nem engedte elvágni a köldökzsinórt az anyuka!

A születés misztériuma mindenkit meghat és magával ragad. Kötődés anya és gyermek között a világ legcsodálatosabb érzése. De vajon hol vannak a határok?

A szülés utáni első pillanatok minden édesanya emlékezetébe mélyen beégnek. Felejthetetlen élmény ez a kisbaba és az újdonsült anyuka számára is.  Az első találkozás, az első együtt töltött óra, a lüktető köldökzsinór. Megmagyarázhatatlan és varázslatos. Egy angol anyuka, Adele Allen sokak számára megdöbbentő elhatározásra jutott.

Úgy döntött, hogy nem hajlandó mesterséges módon elszakadni újszülött gyermekétől. Nem engedte elvágni a köldökzsinórt, hanem annak leeséséig a babához kötve hagyta a méhlepényt.

A legújabb nézet szerint ugyanis a későbbi fejlődést és kötődést elősegítheti, ha a köldökzsinórt nem vágják el, amíg lüktet és él. Nemcsak a lelki, de a fizikai védettséget is megerősítheti.

Állítólag így az őssejtek valóban a gyerek testébe és nem egy lefagyasztásra váró fiolába kerülnek.

Lehet, hogy mindez sokaknak furcsán hangzik, de Adele valóban kivárta azt a pillanatot, amíg a természet elrendezi a dolgokat.

A csecsemő születése után még hat teljes napig a méhlepénnyel összekötve élt.

Csak amikor teljes egészében elsorvadt és leesett a köldökcsonk, akkor kezdte el normális életét.

Az elképzelést sokan támadják, de valójában sem ellene, sem mellette nem sikerült még igazán hathatós érvet felmutatni.

Az orvosok máig a fejüket fogják

A kismama orvosai nem igazán támogatták a gondolatot, hisz ilyen esetekben a fertőzés veszélye szerintük nem kizárható. Azon aggódtak, hogy a zsinóron keresztül a már elhalt sejtek visszajutnak a kisbaba testébe. Az egyik legnagyobb veszélyt a méhlepény azonnali bomlása jelenti. Mivel egy élő, vérrel teli szervről van szó, az a levegőn gyakorlatilag oszlásnak indul.

Adele erre is megtalálta a megfelelő módszert

A placentát egy kis kézi hűtőtáskába tette és sóval, valamint rózsaszirommal igyekezett elnyomni a bomlással együtt járó kellemetlen szagát.

Az új nézet elképesztően felkavarta az embereket

Mind az orvostársadalom, mind a kívül álló emberek véleménye igen különböző. Neked mi a véleményed?

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?