MAMAKLUB

Szülők figyelem, kiadták a figyelmeztetést! Veszélyesek a gyerektányérok

A tengerentúlon veszélyes gyerektányérokat hívtak vissza: a minta fölötti mûanyagréteg ugyanis leválhat róluk, és fulladást okozhat.
  • Szerző: Ripost

A Playtex-hez 372 bejelentés érkezett arról, hogy a műanyagréteg felválik a tányérokról. 11 alkalommal a szülők a gyerek szájából szedték ki a műanyagot, négy alkalommal pedig félre is nyelték azt a gyerekek.

A 18-001-es szériaszámú termékeket, amelyeket 2009 októberétől 2017 augusztusáig árusítottak, épp ezért visszahívja a cég, és teljes mértékben visszatéríti az árukat. Az érintett tányérokon autó, építkezés, zsiráf, hercegnő vagy szuperhősök láthatók. A fehér polipropilén tányérok pereme színes, alja pedig csúszásmentes.

Azt egyelőre nem tudni, mitől mállik le a műanyagréteg a tányérokról. Az azonban biztos, hogy akármilyen tálalóeszközről van szó, mindenképpen be kell tartani a gyártó kezelési javaslatát. Ha ugyanis olyasmit teszünk be például a mosogatógépbe, ami nem bírja a gépi mosogatást, annak könnyen az lehet a vége, hogy a termék egészségkárosító módon esik szét.

Aki itthon vagy külföldön vásárolt a kérdéses Playtex tányérokból, ezen a webcímen érheti el a céget. Addig is jobban teszi, ha nem használja a tányért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?