Létrehozva: 2018.02.08.

Síelni indulnál, akkor ezt mindenképpen tudnod kell

Sítáborba megy a gyerkõc, vagy a családdal utaztok külföldre? Pár dologra mindenképpen érdemes odafigyelni utazás elõtt. Ugyanis a legkisebb baki is több milliós kiadásokkal járhat. Mutatjuk, hogyan készülj fel!

Mielőtt sítáborba engednénk a gyereket, érdemes alaposan utánanézni, milyen biztosítást kötünk. Ugyanis a legtöbb esetben nem az iskola, hanem a szülő feladata erről gondoskodni. Ha nem terjed ki mindenre, milliós költségekre számíthatunk, ha baj történik.

A betegbiztosítás hasznos ugyan, de önmagában nem elég

Minden európai utazás előtt alapvető, hogy igényeljük az Európai Egészségbiztosítási Kártyát – ezt megtehetjük Magyarországról is. Érdemes jóval az utazás előtt kiváltani, mert harminc nap alatt állítják ki. Nagyon hasznos, mert ennek birtokában a gyermek ugyanolyan ellátásra jogosult külföldön, mint az adott ország lakói. Viszont síeléshez elengedhetetlen mellé biztosítást is kötni, ugyanis a balesetekkel járó extrém kiadásokat nem fedezi, nagyon meglepődhetünk, amikor megérkezik a számla.

Síbaleset, mentés, kórházi kezelés – mi legyen a biztosítási csomagban?

A hegyek között egy lábtörés esetén nem könnyű a kórházba jutás, helikopteres mentés vagy hegyi mentés a legvalószínűbb módja – és ha ez nincs benne a biztosításban, nagyon nagy számlára számíthatunk. Az alap utasbiztosítások tartalmazzák az orvosi költségek megtérítését, a baleset- és poggyászbiztosítást, de például a fentieket nem, és egyéb, a síeléskor felmerülő költségeket sem. Ezért nem érdemes ezen spórolni; léteznek kimondottan síbiztosítások minden biztosítónál, amik általában tíz százalékkal drágábbak, mint az alapcsomagok. Ezekben benne van a kutatás és a mentés költségeinek fedezete, betegbiztosítást is tartalmaznak, vagyis térítik a külföldön igénybe vett orvosi ellátás költségeit, és lehet a sífelszerelést is biztosítani.

Felelősségbiztosítás, avagy mi van, ha a gyermek okoz balesetet?

Erre is érdemes figyelmet fordítani, hiszen a síelés veszélyes sport, elég egy ütközés, amiben a csemeténk a hibás, és máris megvan a költség. A síbiztosítások kötésekor választható a felelősségbiztosítás is; érdemes kérni a kötéskor.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-