MAMAKLUB

Még csak 9 éves, de már háromszoros világbajnok ez a fiú

Egyetlen nap alatt lett háromszoros világbajnok sportágában egy kilenc éves brit kisfiú. Az olaszországi világversenyen nála nagyobbakat is legyőzött, hogy megszerezze a címet.
  • Szerző: Ripost

A világ talán legfiatalabb thai-box bajnoka az a 9 éves brit kisfiú, aki ráadásul egyetlen nap alatt vált háromszoros világbajnokká a sportágában.

Archie Boyne, aki korosztályában a sportág brit legjobbja, november elején, egy egész napos versenyen szerezte címeit. Egyik ellenfele ráadásul hat kilogrammal nehezebb volt a 26 kilós kisfiúnál.

A szülők természetesen nagyon büszkék Archie-ra, aki négyéves korában kezdett thai-boxolni. Édesanyja szerint először mindez csak hobbi volt, azt remélték, hogy a sport fegyelemre szoktatja Archie-t. Azt azonban álmukban sem gondolták, hogy ennyire jó lesz a sportágában.

Mivel a kezdet kezdetén ő volt a legkisebb a klubban, ahová egyébként sem jártak sokan, mindig nagyobb fiúkkal szemben állt ki - talán ezért nem fél ma sem egy ilyen megmérettetéstől. Minden meccs előtt elmondja, hogy csak akkor hagyja legyőzni magát, ha kiütik.

Archie édesapja, David Boyle szerint minden idegszála megfeszül, amikor a fia a ringben van, de ő is nagyon büszke a kisfiúra - nem csak a győzelmeire, hanem az elszántságára is. Archie ráadásul az apukáját is motiválja - egy ilyen sportos fiú mellett David sem engedheti meg magának, hogy fizikailag eltunyuljon. A család negyedik tagja, Archie hatéves húga, Indie-Rose viszont egy szelídebb művészet, a balett rajongója.

A büszke apuka szerint van rá esély, hogy a thai box olimpiai sportág legyen és minden vágya, hogy Archie olimpián képviselhesse Nagy-Britanniát a sportágban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?