MAMAKLUB

Kiderült, ez a zene teszi igazán boldoggá a kisbabákat

Te is megtennél mindent, hogy mosolyt csalj a kisbabád arcára? Még dalt is komponálnál neki? Ha igen, segítünk, mire figyelj!

Mint gyermekedet szerető szülő, mindent megtennél, hogy picinyedet boldognak, nevetősnek lásd?  Írj neki dalt!

Két kíváncsi szakember, egy, a gyermeki fejlődést kutató tudós és egy zenepszichológus összeállt, hogy kiderítse, milyen dal csalhat megbízhatóan mosolyt egy bébi pofijára. Kisdedeknek írt rigmusokat, hangokat teszteltek. Végül egy listát állítottak össze arról, mi kell egy sikeres babadalhoz.

1. A dal dúr hangnemű legyen. A dúr a boldog hangzás, a mollal szemben, ami mindig szomorú.

2. A dallam egyszerű legyen és ismétlődő.

3. A dal éljen olyan zenei eszközökkel, mint a dobpergés vagy az emelkedő építkezés, ami várakozást kelt a kicsikben.

4. Gyors tempójú legyen, ami a kisdedek gyorsabb szívverésére reflektál.

5. A dalt egy energikus nő adja elő. A kicsik vonzódnak a magas hangfekvésű, dallamosan csengő hanghoz. Az anyai melegséget, szeretetet idézi föl bennük.

6. A dalt annak a pici babának a jelenlétében vedd föl, akinek majd szólni fog.

7. A dal szövegében sok hangutánzó, kedves, vicces kifejezés legyen. Ezeknek nem feltétlenül kell jelentéssel bírniuk. Például a Hová mész te kis nyulacska című gyermekdalban az „ingyom-bingyom táliber, tutáliber máliber”sorok.

Kedves szülők!

Üljetek össze, és írjatok saját dalt a bébiteknek. A konyhában, szobában talált eszközök váljanak hangszerekké a kezetekben, és a csemete jelenlétében készítsetek hangfelvételt. Meglátjátok, akárhányszor újra játsszátok, mindig hangos kuncogással fogadja majd.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?