MAMAKLUB

Itt bátran lehet szoptatni: Megcsinálta a forgalmat a felirat!

Nyilvános helyen sehol nem látják szívesen a csecsemőjüket anyatejjel tápláló anyukákat. Egy ausztrál kocsmatulajdonos most megelégelte a durva diszkriminációt. Hatalmas táblán tette közzé, hogy szeretettel lát minden szoptatós nőt babájával együtt.

Ausztrália legnagyobb városában, Sydneyben egy bisztrótulajdonos megunta azt a hacacárét, ami a nyilvános helyen történő szoptatás körül időről időre kialakul. Kávézója ablakába ezért egy hatalmas táblát helyezett ki, melyen fehéren-feketén ez áll: üzlethelyiségébe bármikor betérhetnek a szoptatós anyukák, még egy ingyen teát is kapnak, hogy komfortosabban teljen a baba etetésére szánt idő.

„Szoptatós anyukák! Hozzánk bejöhettek! Etessétek meg csöppségeiteket, mi egy csésze ingyen teával várunk. Nem kell fogyasztani, nem kell rendelni. Pihenjetek meg nálunk!”

- hirdeti a tábla a kávézó ablakában. Az üzlet tulajdonosa egy fiatal nő, aki megelégelte, hogy a szoptatós anyukákat gyakran érik atrocitások, ha publikus helyen szoptatnak.

A közösségi médiában hamar híre ment a nagyvonalú tulajdonosnak, a bisztró népszerűsége pedig hirtelen megnőtt. Az ide járó vendégek egytől egyig vallják, hogy szoptatni a világ legtermészetesebb, sőt legbecsülendőbb dolga. Szerintük nonszensz, hogy épp emiatt szoruljon hátrányba akár egyetlen anyuka is.

(Mashable)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?