MAMAKLUB

Itt a lista, a legjobb családi programokról október 23-án

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján is számtalan kikapcsolódási lehetőség közül válogathatunk: történelmi játékok, nosztalgia villamosjárat, ingyenesen látogatható múzeumok és sok más program várja a családokat.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Sosincs túl korán ahhoz, hogy múzeumba vidd a gyereket, csak a megfelelő kiállítást kell megtalálni. Ma már nagyon sok olyan állandó és időszaki kiállítás létezik, ahol gondolnak a kicsikre, megfoghatóvá, élményszerűvé teszik a látottakat. A nemzeti ünnepeken minden állami múzeum ingyenesen látogatható, így ez a nap lehet a tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáljatok egy-egy kiállítást.

Ha az 56-os forradalom és szabadságharc eseményeire szeretnétek emlékezni, és szeretnéd azokat érthetővé tenni a gyerekek számára, akkor jó ötlet lehet a budapesti Hadtörténeti Múzeum meglátogatása. A múzeum Családi Napján, október 23-án 9 és 17 óra között ugyanis minden korosztályt izgalmas, játékos programok, tárlatvezetések várnak.

Aki pedig még „megfoghatóbbá” szeretné tenni 56-ot a gyerekek számára, annak a szentendrei Skanzen hétvégi programjait ajánljuk: október 20. és 23. között a Skanzenben az ötvenes évek falusi világával, és a forradalom vidéki eseményeivel ismerkedhetnek a családok.

Október 23-án Nyílt Nap van az Országházban is, ingyenesen látogatható a Díszlépcső, a Kupolacsarnok és a Szent Korona.

A 4-6-os és a 47-49-es villamosjárat vonalán nosztalgia-villamosok közlekednek, amelyeken rikkancsok osztogatják majd a korabeli hírekből összeállított újságokat.

Október 23-án 20 órától Szabadságkoncert lesz a Millenáris B épületében az Anna and the Barbies, a Margaret Island és az Irie Maffia közreműködésével. A rendezvényre ingyenes jegyet kell váltani itt.

Október 22.-én 18 és 23 óra között látványos fényfestés kerül a Külgazdasági és Külügyminisztérium falára.

Rossz idő esetén online is végigjárhatod az 56-os forradalom hőseinek útját az idokapuk.hu oldalon. Egyénileg és csapatban is nevezhetsz, a legjobbakat nyeremények várják.

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete rendezésében a siófoki hajóállomásnál rendezi meg október 20 és 23. között az Õszi Piknik a Parton elnevezésű programsorozatot. A Balaton nemcsak nyáron szép, ősszel is nagy élmény!

Kőszegen október 20. és 22. között kerül sor az ősz utolsó nagyobb rendezvényének tartott, hagyományos Orsolya napi vásárra. Érdemes körülnézni a kisváros hangulatos utcáin, és közben helyi borokat, mézeskalácsot, mézeket, finom, házi süteményeket, kürtőskalácsot kóstolgatni, és közben a művészeti együttesek műsorát hallgatni.

Zalakaroson október 20. és 22. között zajlik az Októberi Vásári Forgatag, amelynek ideje alatt kirakodóvásár várja az érdeklődőket, a kézművesek bemutatókkal, a borházak finom borokkal készülnek. A programokra a belépés ingyenes.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?