Létrehozva: 2018.09.12.

Így neveli a gyerekeit Katalin hercegné: Ezt nem gondoltad volna

Az ember azt hinné, hogy a királyi családban kõbe vésett, több száz éves szabályok uralkodnak a gyereknevelésben is. Nos, Vilmos és Katalin nagyon is modern szülõk: az elveik többsége alig különbözik a hétköznapi családokban szokásosaktól. Meg fogsz lepõdni!

Nem szégyen hétköznapinak lenni!

Vilmos és Katalin igyekeznek viszonylag egyszerű, hétköznapi neveltetést biztosítani a gyerekeiknek. György herceg természetesen a legjobb iskolák egyikébe jár, de a tanárai ugyanolyan kisdiáknak tekintik, mint bármelyik osztálytársát. A szülők pedig, amikor csak idejük engedi, ugyanúgy várják az iskola, és Sarolta hercegnőt az óvoda kapujában, ahogy ezt bármelyik más szülő teszi. A királyi szülők igyekeznek a gyerekek magánéletét is a lehetőségekhez képest a leginkább megóvni.

Nem a régi szabályokhoz ragaszkodni!

A királyi gyerekek sincsenek eltiltva a rajzfilmektől: György kedvence Vilmos herceg szerint mostanában a Sam, a tűzoltó. Esténként, illetve egy-egy hosszú repülőúton senki sem tartja szentségtörésnek, ha egy rajzfilmmel foglalja le magát. Az is vitát kavart az interneten, hogy Katalin egy rendezvényen nem bánta, hogy György játékpuskával játszik.

Az internet az anyukák legjobb barátja - és persze a Nagyi!

Bár a királyi család tagjai hivatalosan nincsenek fent az interneten, Katalinról kiderült, hogy álnéven látogat egy-két babás fórumot a neten, és nem szégyell tanácsot kérni, ha valamiben elbizonytalanodik. A szülőket természetesen egy szakképzett dada, és Kate édesanyja, Carole Middleton is segíti a gyereknevelésben.

Fontos az együtt töltött idő

Vilmos és Katalin igyekszik minél több időt együtt tölteni a gyerekeivel: szívesen sétálnak, fociznak együtt a gyerekekkel, de síelni és vitorlázni is elviszik őket. Sportos családnak számítanak, és a sport szeretetét a gyerekeiknek is igyekeznek átadni. Katalin szívesen kézműveskedik, és süt-főz is együtt a gyerekekkel.

Fő a nyugalom!

Katalin képes akkor is megőrizni a nyugalmát, ha a gyerekei sírni kezdenek, vagy éppen hisztiben törnek ki. Ilyenkor higgadtan, érthetően beszél hozzájuk, és az eredmény látható: még a nyilvános hisztinek is pillanatok alatt vége szakad. Egy interjúban azt is elmondta, hogy néha elég egy nagy nevetés és egy ölelés, ahelyett, hogy megszidná a gyerekeket.

A kultúrára nevelést nem lehet elég korán kezdeni!

Katalin gyakran viszi a gyerekeket múzeumba, és igyekszik a világ minél több szeletét megmutatni nekik. Nem csak azért tartja fontosnak a műveltséget már ilyen kis korban, mert a gyerekei egy királyi család tagjaiként nőnek fel, hanem azért, is, mert általában is sokat ad a tudásra.

A házasságot is ápolni kell

Katalint és Vilmost a gyerekek nélkül is gyakran látni különböző rendezvényeken, például kosárlabda-mérkőzéseken. De azt is elmondták, hogy rendszeresen szerveznek maguknak egy-egy kettesben eltöltött estét, hogy a házasságukat is ápolják.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

"Gyanítom, hogy elrabolták a 2 éves unokámat” – Kétségbeesve keresik az eltűnt Dankát

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

travelo.hu

Videó: Debrecenből elindult az első olyan járat, mellyel a világ számos pontja válik elérhetővé

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-