MAMAKLUB

Hihetetlen születés! Ilyet még az orvosok is ritkán látnak

A burokban születés egy nagyon ritka és életveszélyes állapot, így azonnali orvosi segítséget igényel.
  • Szerző: ripost

A születés pillanata mindenképpen egy elképesztő csoda, de akadnak helyzetek, melyeket még az orvosok is nagy izgalommal figyelnek. Ilyen volt ez a burokban születés is, ami ráadásul egy császármetszés után történt. Elképesztő, ahogy a kis élet úgy mocorog a magzatburokban, mintha még az anyaméhben lenne. Aztán az orvos óvatosan megrepesztette a burkot, lefejtette és az újszülött levegőt vett. Lám, az élet első pillanata. 

Ezt a nem mindennapi videót, eddig több mint százezren nézték meg.

A burokban születés ritkaság, nyolcvanezer szülésből egy ha előfordul, így vannak orvosok, akik praxisuk során nem is találkoznak az élet eme csodájával. A hétköznapi ember számára pedig eleve kivitelezhetetlen, hogy ilyet lásson, ezért is szerencsés a felvétel.

A hagyomány szerint, aki burokban születik, arra szerencsés sors vár és gondtalan élet elé néz. Az orvosok szerint azonban az ilyen szülés extra gyors ellátást igényel a hagyományos szüléssel szemben, mert az anya a köldökzsinóron át már nem tud elég oxigént biztosítani, a burkon belül pedig nem jut levegőhöz a baba. 

Egy ilyen születés esetében az orvosok legfontosabb feladata, hogy mihamarabb eltávolítsák a burkot a baba körül.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?