MAMAKLUB

Ezek a legszuperebb és legolcsóbb farsangi gyerekjelmezek

Házilag és könnyen elkészítheted ezeket a jelmezeket, amiket biztos, hogy a kicsi is imádni fog majd!
címkék:
  • Szerző: FÁB

Az iskolában, óvodában már egymást után érik a farsangi jelmezversenyek. Nehéz mindig új ötletekkel előrukkolni, amik ráadásul könnyen kivitelezhetők és olcsók is. Az összeállításunkban egész biztosan te is találsz kedvetekre valót, és még különösebb kézügyesség sem kell hozzá.

Ezek a törpék például megfelelő színű ruhákkal, egy kartonpapírból kivágott sapkával mindenki szívét megdobogtatják majd.

Ha a gyerek valami vagányabbra vágyik, és nem bánja, hogy nem látszik az arca, akkor ebben a fa jelmezben remekül fogja érezni magát. Mindössze kartonpapírra és egy kis festékre lesz szükségetek.

Melyik kicsi ne akarna Minyonnak öltözni? Elég hozzá a kedvenc kantáros naci, egy sárga póló, a sárga sapkára pedig vasalhatod és varrhatod is a jellegzetes szemet.

Egy kalandos felfedező jelmezéhez sem kell vagyonokat költeni. A kosárka mellé mindössze egy jó nagy méretű lufira lesz szükség, melyre csíkokat festesz.

Kicsik és nagyobbacskák is meglovagolhatják a Starwars divatját ezzel a Leia hercegnős frizurával. Barna színű fonalból tudod megalkotni, a kontyocskákat pedig dússá teheted azzal, hogy egy-egy kitömött zokni köré tekered fel a fonalat.

De a fiúkról se feledkezzünk meg! Nekik a kiegészítőn lehet a hangsúly: a robotot egy szemet átalakításával kivitelezheted a legegyszerűbben, de kartonpapírból is megvalósíthatod.

Ennél egyszerűbb és frappánsabb jelmez nemigen akad. Végy egy hatalmas, fehér pólót, varrj egy közepére egy nagy, sárga foltot, és már kész is a tükörtojás.

Ettől a barikától el kell olvadni! Sok-sok vattapamacs kell hozzá és némi türelem, de megéri, mert hihetetlenül aranyos.

A kis hableány jelmeze sem kell, hogy álom maradjon a kislányod számára. Kicsit pepecselned kell, mire a derekára kötött uszályra rávarrod a félkör alakú pikkelyeket, de az öröme miatt megéri a fáradozás. A parókát pedig akár még utcai árusoknál is beszerezheted, ha nem szeretnél kockáztatni a kimosható, piros festékkel.

Elegáns, de mégis rendkívül egyszerű. A csodás pillangóhoz csak nagy, formára vágott anyag kell, melyet kedved szerint díszíthetsz a rávarrott mintákkal.

Kicsi a bors, de erős. A Hulk jelmez igazi telitalálat, a gyerek le sem akarja majd mosni magáról a zöld testfestéket! Ki ne felejtsétek a barnával megrajzol kockahasat se!

Áldozz fel egy nagy vödröt vagy lavórt, fogj egy nagy csokor művirágot, és máris ilyen gyönyörű, színes jelmezbe bújhat a kicsi lány.

Elképesztően aranyos jelmez ez a felhőcske is. Ráadásul végtelenül egyszerű. Sok-sok vatta szükséges hozzá, na meg egy fehér harisnyanadrág.

Vagy inkább jól jönne valami gyümölcs? Ez az ananász is könnyen elkészíthető házilag. A sárga, rajzolt pelerin akár egy régi esőkabátból is előállítható, de persze a sapka az igazi ékessége.

Bármilyen állatkás jelmezt is válassz, a legtöbb esetében a hangsúly a füleken és az arcfestésen lesz majd. Ehhez pedig elegendő egy hajpánt és a sminkkészleted, máris kész a csoda.

Ha a gyerek Ollókezű Edward lenne szívesen, akkor azért ahhoz sem árt némi smink. Na meg a kartonból kivágott olló-ujjak. Micsoda átalakulás!

Egy egyszerűbb és frappánsabb megoldás a pizzaimádóknak. Vágd ki a nagy méretű háromszöget, fess rá feltétet, és már kész is.

Ez a csigabiga is sokkal könnyebben elkészíthető, mint gondolnád. Egy megfelelő színű hálózsák például máris remek megoldás - feltekerve az lehet majd a csiga háza. A szemeket pedig kartonból, sárga bojttal a végén készítheted el.

Mennyi cukibb jelmezt láttál már egy cilinderből előbújó nyuszinál? Nem sokat, ugye? Szerezz egy kalapot, vágd ki a tetejét, a nyuszifül pedig már tényleg gyerekjáték.

Ez a kiskakas pedig már a cukiság csúcsa. Egy sárga zokni végére filcből tudod rávarázsolni a lábak végét, szintén filcből készítheted el a piros tarajat, a ruhácskára pedig kerüljön persze sok-sok toll. melyet olcsón, zacskós kiszerelésben többek közt hobbiboltban is be tudsz szerezni.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?