MAMAKLUB

Döbbenetes szolgáltatást kínál ez a férfi a nyílt utcán

Több ezren megosztották, sokan egyetértettek vele, mások felháborodtak. Pedig mindössze annyit tett, hogy kiült egy stand mögé, kiírta, mit ajánl, ráadásul ingyen. Viszont a téma rettentő megosztó manapság...
  • Szerző: SK

Hihetetlen sok emberhez eljutott egy apuka bejegyzése a Facebookon, aki kiült a kertje előtt a járdára, kiírta hogy ingyenes elfenekelés, és megosztotta a fényképet az interneten. Az USA-ban élő Dwayne Stamper egyáltalán nem poénnak szánta, hogy segít megnevelni a hisztis, elkényeztetett gyerekeket: szerinte a rendszeres és alapos elfenekelés a legjobb nevelési módszer.

Megosztotta a közönséget: sokan kifejtették, hogy bizony, a mai gyerekeknek egy alapos elfenekelés hiányzik, de mások azt a nézetet vallják, hogy ez gyerekbántalmazásnak számít, és hatalmas károkat okoz. A Yahoo megkérdezte a férfit is, hogy mi volt a célja a felajánlással.

Dwayne elmondta, hogy az ötletet az adta, hogy egyik nap a szupermarketben sorban állás közben az előtte lévő anyuka ötéves kisfia megállás nélkül üvöltött, amiért nem kapott rágógumit. Amikor ott, helyben felajánlotta az anyukának, hogy szívesen elfenekeli a gyereket, az anyuka azt mondta, hogy nem használna. Dwayne már akkor kiírta Facebookra, mit gondol a mai gyereknevelésről, az ingyenes felajánlás ötlete később jött.

Nem győzi hangsúlyozni, hogy annak idején őt is rendszeresen elfenekelte az apja, és ennek köszönhetően lett rendes ember belőle. Szerinte nem szabad a gyerekeket kézzel ütni, megverni, de egy erre rendszeresített fával elverni a feneküket szükséges, és kell. Hozzáteszi: csak a 13 év alatti gyerekeket szabad elfenekelni, felette már nem ér semmit. Õ is így csinálta a saját gyerekeivel.

Az ügy akkora vihart kavart az USA-ban, hogy szakértők is megszólaltak. Gyermekpszichológusok szerint nincs arra bizonyíték, hogy a gyerekek rendszeres elfenekelése jó hatással lenne a fejlődésükre. Sőt, ellenkezőleg: a gyerekek agresszívvé válhatnak tőle, és felnőttként bántalmazhatják a saját családjukat. Dwayne szerint azonban ez nem így van, és állítja: csak az mond ilyet, akinek még nincs saját gyereke.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?