MAMAKLUB

A legszuperebb otthoni gyerekjátékok fillérekből - Fotók

Ha eleged van abból, hogy a bolti, méregdrága gyerekjátékok pillanatok alatt széttörnek és két perc alatt megunja a gyerek, próbáld ki ezeket a zseniális ötleteket! Nézz körül otthon, hisz néha filléres tárgyakból is remek játékok készíthetők!
  • Szerző: Ripost

Ha néhány egyforma, műanyag vizes palack belsejébe festéket folyattok, és azt gondosan eloszlatjátok, remek színes, szobatekét készíthettek pillanatok alatt.

Egy nagyobb kartondobozból varázslatos garázst készíthettek a kisautóknak. Ehhez sem kell túl nagy kézügyesség.

Méregdrága logikai játékok helyett készíts el a saját változatot. Filcből vágd ki a színes kis formákat, egy kartonra pedig rajzold fel ugyan azokat a mintákat. Ragassz tépőzár darabkákat az ábrák közepébe.

Kisebb gyerekek imádnak dobozokba, lyukakba apró kavicsokat, pomponokat rakosgatni. Így aztán egy tojásosdoboz és egy műanyagkanál is remek játékos feladat lehet.

Egy nagyobb papírdoboz belsejébe akár egy egész várost is felrajzolhattok. Izgalmasabb, mint egy készen vásárolt szőnyeg, ráadásul a játékok sem szóródnak ki belőle össze-vissza.

Nagyobb barkácsboltokban vagy hobbiboltokban vásárolhatsz táblafestéket. Ha ezzel fested le a gyerekasztal tetejét, remek rajztáblát készíthetsz a csemetének.

Só-liszt gyurmába szúrjatok szívószálakat  és tegyél a gyerekecske elé egy nagy tányér tésztát. Remek kézügyesség fejlesztő játékot készítettél ezzel, hiszen számára még nem egyszerű feladat egyesével felfűzni a csövecskéket.

És ezeket olvastad már?