MAMAKLUB

A legjobb húsvéti ajándék, aminek minden gyerek örül

A húsvét csak két napból áll, de az élő nyuszival még évekig bajlódhatsz Inkább készíts nyuszis, csibés reggelit a gyerekeknek.

Az élő nyuszit hamar megunják a gyerekek, és csak gond lesz vele. Mutatunk 6 cuki ötletet húsvét reggelre, amit a gyerekek imádni fognak

PALACSINTA NYUSZI

Ezt a reggeli nyuszikát a kicsi még felnőtt korában is emlegetni fogja! Egy nyuszi, a tejszínhabfarkával hátulról is épp olyan cuki, mint előről.

Elkészítés:

1. A szokásos módon készíts palacsintatésztát.

2. A palacsintasütő serpenyőben süss egy nagyobb, kerek formát a nyuszi testének, egy kisebbet a fejének. Két ovális palacsintából lesz a két talpacskája, két hosszú, keskenyből pedig a hosszú fülei.

3. Díszítésül vágj egy-egy szelet banánt a sarkának, három-három csokichipsből pedig kialakíthatod a mancsokat. Nyomj egy adag felvert tejszínhabot a farok helyére.

TOJÁSBÓL KIKELÕ KISCSIBE

Ezt akár a kisgyerekeddel együtt is elkészíthetitek, nagyon fogja élvezni.

Elkészítés:

1. Készíts palacsintatésztát.

2. Süss egy nagy, ovális, tojás alakú palacsintát.

3. Késsel végigvágva a palacsinta széleit, igazítsd tökéletes tojás formájúvá. Vágd ketté. Cikkcakkban vágva alakítsd ki a cipzárfogazatot mindkét félen.

4. Tedd az egyik felét a tányérra. Süss rántottát, töltsd a tojásra. Ez lesz a kiscsibe feje.

5. Két csokichipsből csinálj neki szemet, narancsból vagy más sárga színű gyümölcsből vagy zöldségből csőrt.

RÓZSASZÍN-FEHÉR NYULACSKA

Ez is palacsintatésztából készül, de csak akkor vállalkozz rá, ha türelmes vagy.

Elkészítés:

1. Készíts sűrű palacsintatésztát. Géppel keverd nagyon simára.

2. Oszd ketté. Az egyik felébe csöppents pár csepp piros (vagy kék) ételfestéket.

3. A rózsaszín tésztát töltsd egy műanyag zacskóba. Vágd ki a végét. Az előkészített, kiolajozott sütőpapírra vékony szálban kinyomva a sűrű tésztát, rajzold meg a nyuszi fejének, majd a füleinek a kontúrját.

4. A színezetlen tésztát töltsd egy másik zacskóba. Rajzold meg a fülek belső kontúrját és a nyuszi száját.

5. Tedd a sütőlapot a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, és süsd, míg a tészta megmered. Kissé megdagad, onnan látod, hogy megszilárdult. Ez majd megtartja a többi tésztát az elfolyástól.

6. Vedd ki a sütőből. A rózsaszín tésztával töltsd ki a külső kontúrokat, a fehérből pedig a nyuszi fülének a belsejét és a száját.

7. Told vissza a sütőbe, és süsd készre.

8. Ha már kihűlt, csokichipsből csinálj neki szemet, piros drazséból vagy gyümölcsből szájat.

CSIBE KEMÉNY TOJÁSBÓL

Ez a meglepetés reggeli egy tökéletesen keményre főzött tojásból készül. (Most akad elég).

Elkészítés:

1. Főzz kemény tojást. Jól hűtsd le. Óvatosan fejtsd le a héját. Vágj le egy kis szeletet a szélesebb feléről. Ezen ül majd a csibe. Vágd ketté a tojást a kétharmadánál. A nagyobb fele lesz a csibe háza, a kisebb a kalaprész.

2. Kanalazd ki a tojás sárgákat, és készítsd el a krémet.

Tojáskrémhez hozzávalók:

  • 6 keményre főtt tojás sárgája
  • 2 ek. majonéz
  • 2 tk. sárga mustár
  • 1 csipet tengeri só

1. A tojáskrém elkészítéséhez keverd jól el az összetevőket, és töltsd egy műanyag zacskóba.

2. Vágj pici rést a zacskón, és a krémet töltsd a tojás alsó felébe. A töltelék jól lógjon ki a tojásból, így tud a kis pipi kikukucskálni a kalap alól.

3. Helyezd a csibe fejére a kisebb, levágott, kikanalazott tojás felet. Fekete borsból csinálj neki két szemet, kis répadarabkából csőrt.

4. Egy répát vágj gyufaszál vékonyságú darabokra. Ez jelképezi a szalmát, ami megvédi a csibét, ha kikelés után lepotyog a tojásból.

5. Ültesd a kidekorált csibét a répaszeletekre. Három-három kisebbre vágott répaszeletből csinálj neki ujjakat.

TOJÁSSALÁTA CSIBE SZENDVICS

Ebben a formában még a pici gyereked is megeszi a tojássalátát.

Hozzávalók:

  • 1-2 szelet kenyér
  • tojás saláta
  • 1 bébirépa
  • 1 szem mazsola
  • sós ropi

Elkészítés:

1. A kenyérből vágj nagy fejet, kicsi testet, két pici szárnyat a csibének. Helyezd el a tányéron, és halmozd a test alsó részéhez a fészket utánzó sós pálcikákat.

2. Miután keményre főzted a tojássalátának való tojást, vágj le belőle egy kis darabot. Ebből alakítod majd ki a csibe két szemét. Készítsd el a tojássalátát, és halmozd föl a csibe formára vágott kenyérre.

3. Vágj két szemet a csibének a főtt tojásfehérjéből, és egy mazsolát kétfelé szelve helyezd a szemre, pupillának. Egy kis répából vágd ki a csőrét és a lábát.

FEHÉR NYUSZIFÁNK

Ez az elragadó, kék szemű, fehér nyuszi két fánkból készült, papír fülekkel, cukorból kirakott szemekkel.

Elkészítés:

1. Süss fánkot a szokásos módon. A nyuszi fejének és testének két fánkot még forrón márts porcukorba.

2. A fülekhez fehér és rózsaszín, jó tartású papírra lesz szükséged, és két fogpiszkálóra. Először vágd ki a nyuszi fülét fehér papírból, majd a közepét rózsaszínből. A kisebb, rózsaszín fülbelsőt ragaszd a fehér papírra, ahogy a képen látod. A fogpiszkálót ragaszd a fülre hátulról úgy, hogy a kétharmada kiálljon. Annál fogva fogod majd a nyuszifejbe szúrva rögzíteni a füleket.

3. Tedd tányérra a két fehér fánkot, úgy, hogy nyusziformát kapj. Szúrd be a füleket. Piros zselés cukorból ragassz neki orrot, a két kék színű cukorkából csinálj szemet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?