MAMAKLUB

A boldogság igazi kulcsa nem az, amire gondolsz!

Mitől függ a boldogság: szerelem, pénz, egészség, család? Mindenkinek más a fontos, de mi valójában a lényeg? Most eláruljuk a titkot! Persze ezt észre kell ám venni, és élni kell vele. De ez csakis rajtad áll!
címkék:

Sokan úgy gondolják, ha nincs anyagi probléma, akkor minden rendben van, és egyenes az út a boldogsághoz. A legújabb kutatásban az idő és a pénz aspektusában vizsgálták a mindenki által kergetett állapotot. A vizsgálat meglepő eredménnyel zárult.

A pénz vagy az idő számít igazán?

A kutatásban 4600 ember vett részt. A válaszadók több mint a fele értékesebbnek tartja az idejét, mint az anyagiakat.

Sokkal nagyobb boldogságról számoltak be mint azok, akik az idővel nem foglalkozva kergetik az anyagi javakat.

Annál kiegyensúlyozottabb leszel, minél jobban előtérbe helyezed az időt, amikor döntened kell az élet bármely területén. Ha nemek tekintetében vizsgáljuk a kérdést, nem volt különbség az eredményben férfiak és nők között. A kutatás nem terjedt ki egy bizonyos anyagi szint alatt élőkre, akik a mindennapi túlélésért küzdenek és lehet, hogy a pénzt részesítenék előnyben.

A kérdőív számos témát boncolgatott. Többek között olyan kérdésekkel, hogy: elmennének-e messzebbre, mert egy távolabbi benzinkútnál sokkal olcsóbb a benzin, vagy nem érdekli őket, megfelel a közeli drágább kút is?

Ha a hosszútávú boldogságot keresed, a kulcs tehát a te kezedben van. Köss kompromisszumot magaddal, és dönts mindig ennek megfelelően. Ne kergesd az anyagiakat, mert egyszer csak ráébredsz, hogy nincs időd élvezni a felhalmozott javakat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?